Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 30 juli 2011

De Lodderoeigen schitteren al jarenlang in het Bloemencorso Blankenberge
















AKV De Lodderoeigen, één van de Aalsterse Top-Grote Groepen heeft niet alleen een respectabele status in de Aalsterse Carnavalstoet.
Ook buiten de stadsgrenzen zijn ze al lang een begrip!
Sinds een aantal jaren neemt men elke zomer deel aan het Bloemencorso van Blankenberge. En met overgave!


Zo bouwt men jaarlijks enkele wagens speciaal voor dit evenement en behaalde men -samen met een Mechels gezelschap- in 2006 al eens een eerste prijs binnen
(foto boven, via internet, bron: onbekend).
Daarna ging men succesvol "alleen" verder.
In 2008 was ik in Blankenberge aanwezig. Aalst was toen de 'gaststad' van het Corso:






In 2011 kwamen De Lodderoeigen terug naar Blankenberge met 3 wagens rond het Thema "Corso Dansant".

Indonesische Maskerdans (Vuurdans) = Sprituele Maskerdans uit het Verre Oosten:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2011/08/de-lodderoeigen-vuurdans-bloemencorso.html

Samba = Braziliaans Latijns-Amerikaans Ritme. Tromgeroffel en de Queens Of Samba in prachtig bloemengewaad:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2011/08/de-lodderoeigen-samba-bloemencorso.html

Calypso = Caribische Dansmuziek in verschillende tempo's: explosief én levendig. Het ritme van Afrikaanse Drums zal overheersen. De Lodderoeigen maken de link tussen Calypsomuziek en Calypso, de zeenimf uit de klassieke mythologie: een imposante boot in een 'zee' van bloemen:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2011/08/de-lodderoeigen-calypso-bloemencorso.html

POSSENSJE

Ook AKV Possensje heeft als "Corsodansgroep" deelgenomen aan het Bloemencorso!
Ze gingen samen met Corsogroep 'Fantasia' , de winnaars van vorig jaar (uit Dendermonde!) in de stoet. Possensje verbouwden ook één van hun Orgelwagens waarmee ze wonnen in Aalst.

Foto's Possensje en De Lodderoeigen 2011:
http://nl-nl.facebook.com/media/set/?set=a.165472906867009.42225.125808584166775

Mijn foto's over De Lodderoeigen Corso Blankenberge 2010:
http://www.mijnalbum.nl/Album-8G3XY4QN-Foto's-van-Feesten.html

In 2010 brachten De Lodderoeigen weerom een mooi geheel met onder meer een knappe derde plaats voor hun 'Draken'. Ook 'Techniek' en 'Beestenboel' waren toen onderwerpen.
Een impressie 2010:








Geen opmerkingen:

Een reactie posten