Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 6 oktober 2011

AKV Wadesdavoriet Pompen Of Verzoipen is geboren!


AKV Wadesdavoriet en de Losse Groep Pompen Of Verzoipen (POV) zaten samen aan tafel met de intentie om een FUSIE tussen beide verenigingen te bewerkstelligen!
Omdat de vergaderingen zeer positief verliepen is de fusie een feit en vroeg men aan de stad Aalst of dit mag en kan?

Meteen ontstaat een grote vereniging met ongeveer 50 deelnemers voor de stoet van 2012 bij de Middelgrote Groepen:
AKV Pompen Of Verzoipen Wadesdavoriet? is de nieuwe naam!!!







Volgens Michel Heck zal er in de halle een nieuwe wind waaien!
Ambities hebben beide groepen voldoende.
Wadesdavoriet is nog steeds een Middelgrote Groep waar iedereen niet naast kan kijken en POV barst van de motivatie om het ook eens waar te maken bij de 63 'elitegroepen' die de stoet (maximaal) telt.
We wensen de nieuwe fusie-vereniging véél succes toe!


Als velen dit voorbeeld van de fusie zouden volgen, kan dit alleen maar ten goede van de kwaliteit in de stoet zijn, is de redenering van Wadesdavoriet.
Om het 'teveel' aan Losse groepen te reduceren zou een fusie tussen een Losse Groep en een AKV een ideale oplossing kunnen zijn in een aantal gevallen.
Vooral ambitieuze verenigingen die jarenlang moeten wachten voor ze een AKV mogen worden (wachtlijst!) krijgen zo een kans.

Hieronder nog eens beide verenigingen tijdens de stoet 2011:



Persconferentie en voorstelling Project (foto: Aalst.TV)


We schreven eerder op deze blog al over de 'eindeloze discussie (?)' van de Losse Groepen: zijn er teveel? Hoe deel je ze in?
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/07/straks-minder-losse-groepen-in-de.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten