Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 11 februari 2012

Carnaval e Wereldfiëst! bij Pertotal


(Foto's Carnavalaalstkoentje)

Carnaval e Wereldfiëst!
Carnaval vieren ze oever gans de wereld, dat es deer iederiën geweten. Mor da wiltj oeik zeggen dat iël veel mensjen deer da bisjtjen zèn gebeten. Zeje na roeid, wit, geel, broin of blaat? Komde oit Deiremonne of Boesjoembura, vèr ne carnavalist bloift da geloik mè Carnaval. Bè Pertotal alliën mor tropische gedrochten op de waugen die fiësten op het Oilsjterse sambabal. En ’t kostuum es een mengeling van verschilende ciltieren van Carnaval. Zoei viert ieder bisjtjen zèn wereldfisjtjen!
Pertotal zie je in de stoet in deel A, nummer 26 (Grote Groep) en bestaat 33 jaar!

Aan het woord is Glenn, beter bekend als 'Wintjer':
"Ieder bistjen zèn fisjtjen wil zeggen veel beestjes op de wagens!
De apen symboliseren het carnaval van Indonesië en Hawaï..."


"De vogels staan voor het carnaval van Gran Canaria!
Prins Stephanie staat afgebeeld als 'La Reina'..."


"De krokodillen symboliseren het 'tropische' Aalst: als Voil Jeanetten met een 'grote bek' om verwijten rond te spreiden...lachen, maar niet kwetsen..."

"De slang maakt de brug voor het carnaval van Venetië..."

"De nar tenslotte symboliseert het carnaval in het algemeen en Oilsjt Carnaval in het bijzonder...zot doen..."
Het kostuum wordt een kakafonie van verschillende carnavalculturen want Oilsjt Carnaval is een deeltje van 'e Wereldfiëst'...

1 opmerking:

  1. Hallo, ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen aan een groot krokodillenhoofd in het genre van de foto's hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen