Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

woensdag 1 februari 2012

Minder Es Miër! (Minder Es Miër/Gestoikt...)


Voorzitter Gunnar van Minder Es Mier kwam spontaan en trots dit verhaal vertellen voor Carnavalaalstkoentje!

"Minder Es Miër had als Losse Groep wel zin in 'officieel' te zijn en 'slorpte' Gestoikt zo'n beetje op!
De naam komt van het prille begin: we begonnen met 2 broers en later wat 'figuranten'...er viel er eentje af ('Minder'), er kwam er eentje bij ('Meer'). Uiteindelijk wilden we een 'Vaste Groep' zijn omdat er dan 'Minder' regels zijn en 'Meer' vrijheid: je MAG gemotoriseerd zijn, je MAG groot werken, je MAG (na jaren) een plaatsje krijgen om je wagen te bouwen!
We willen vooral met een klein budget een groot plezier beleven aan carnaval. Waarom grote budgetten spenderen? We hebben een kleine, hardwerkende kern en uiteindelijk zo'n 20 tot 23 mensen die de groep verrijken!"


Voorlaatste Plaats

Gunnar: "In 2012 zitten we dus in de 'C'! De ambities zijn 'nihil' of toch...de 'Voorlaatste Plaats' zou het doel moeten wezen.
Deel 'C' betekent ook dat men 'verlichting' verwacht en ja, dat zal er bij zijn op de wagens. We houden van de 'stress' de laatste dag! Het is een traditie om die laatste nacht voor carnaval lang door te werken.
Dat is ook de reden dat we slechts één keer een 'Doop' hielden! Al die andere keren waren we niet op tijd af...een doop de ochtend van carnaval is geen goed idee...
Maar schrijf vooral op dat het 'plezier' hier telt...en wie weet...de voorlaatste plaats! En onze naam: de afkorting is 'MEM'...komt ook van 'Memmen'..."


'Van een gaupend peerd, kendje ni winnen' of de 'Organisatie van paardenwedstrijden aan de Affligemdreef': het onderwerp van MEM in de stoet....ook te maken met de 'Bingokoning'
MEM heeft ook z'n eigen website:
http://www.minderesmier.be/

(Foto's Carnavalaalstkoentje: voorbereidingen MEM 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten