Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

woensdag 1 februari 2012

Minder Es Miër! (Minder Es Miër/Gestoikt...)


Voorzitter Gunnar van Minder Es Mier kwam spontaan en trots dit verhaal vertellen voor Carnavalaalstkoentje!

"Minder Es Miër had als Losse Groep wel zin in 'officieel' te zijn en 'slorpte' Gestoikt zo'n beetje op!
De naam komt van het prille begin: we begonnen met 2 broers en later wat 'figuranten'...er viel er eentje af ('Minder'), er kwam er eentje bij ('Meer'). Uiteindelijk wilden we een 'Vaste Groep' zijn omdat er dan 'Minder' regels zijn en 'Meer' vrijheid: je MAG gemotoriseerd zijn, je MAG groot werken, je MAG (na jaren) een plaatsje krijgen om je wagen te bouwen!
We willen vooral met een klein budget een groot plezier beleven aan carnaval. Waarom grote budgetten spenderen? We hebben een kleine, hardwerkende kern en uiteindelijk zo'n 20 tot 23 mensen die de groep verrijken!"


Voorlaatste Plaats

Gunnar: "In 2012 zitten we dus in de 'C'! De ambities zijn 'nihil' of toch...de 'Voorlaatste Plaats' zou het doel moeten wezen.
Deel 'C' betekent ook dat men 'verlichting' verwacht en ja, dat zal er bij zijn op de wagens. We houden van de 'stress' de laatste dag! Het is een traditie om die laatste nacht voor carnaval lang door te werken.
Dat is ook de reden dat we slechts één keer een 'Doop' hielden! Al die andere keren waren we niet op tijd af...een doop de ochtend van carnaval is geen goed idee...
Maar schrijf vooral op dat het 'plezier' hier telt...en wie weet...de voorlaatste plaats! En onze naam: de afkorting is 'MEM'...komt ook van 'Memmen'..."


'Van een gaupend peerd, kendje ni winnen' of de 'Organisatie van paardenwedstrijden aan de Affligemdreef': het onderwerp van MEM in de stoet....ook te maken met de 'Bingokoning'
MEM heeft ook z'n eigen website:
http://www.minderesmier.be/

(Foto's Carnavalaalstkoentje: voorbereidingen MEM 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten