Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 23 maart 2012

Arendcarnaval met slechts één Arendse Groep, maar véél ambiance!


Arendprins De Cali (foto) zal het zondag met slechts één Arendse Carnavalsgroep moeten stellen in de Arendstoet: 'De Zakkenschoiters'
De traditie zag in het verleden vele eigen Arendgroepen, maar onlangs nog besloot ook 'Het Vralek Orendsfiestkommité' geen eigen act meer op te zetten voor de stoet.

Dit wil zeker niet zeggen dat Arendcarnaval het slecht zou doen.
Integendeel! Maar het verdwijnen van de eigen wijkgroepen is anderzijds een spijtige zaak.

Carnavalaalstkoentje vroeg aan De Zakkeschoiters, de enige overblijver:
"De enige échte Arendse groep zondag, voelt raar aan zeker? Of vinden jullie het een éér?"

Smartie van De Zakkeschoiters:
"hey Koen, gemengde gevoelens... Langs de ene kant een eer, langs de andere kant jammer dat we als enige overblijven. We missen het competitiegevoel: nu zijn we sowiezo 'eerste van Arends Klassement' en da's wa jammer. Maar we zèn wel fier dat wij nog in leven zijn als enige 'échte Orendse Groep'..."



TOEKOMST!
De Arendcarnavalstoet telt dus dit jaar -op één na- uitsluitend Aalsterse Groepen.
Misschien dat in de toekomst deze levende wijk met z'n eigen Carnaval én eigen (!) Prinsenverkiezing opnieuw wat verse carnavalsgroepjes krijgt.
Grotesk hoeft het niet te zijn, een beetje (wijk)spirit is voldoende...

We wensen de Arend opnieuw een super-carnaval toe!

Ons artikel mét ook het programma 'Arendcarnaval 2012' en een interviewke met Prins Cali:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2012/03/arendcarnaval-op-23-24-en-25-maart-2012.html

Uit het Archief van Carnavalaalstkoentje: Arendcarnaval 2000 met de Arendse Groep 'De Bierleppen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten