Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 24 maart 2012

Fototentoonstelling DAK 2012 + Prijsuitreiking



In de Foyer van CC De Werf, Molenstraat 51 te Aalst (2e verdieping) kon je gaan kijken naar de jaarlijkse Fototentoonstelling 'Aalst Carnaval in Kleur' van het 'Dokumentatiecentrum Aalst Karnaval' (DAK).



Tijdens de openingsceremonie van de (!) 15e editie (zaterdag 24 maart) namen de laureaten (foto 1) hun prijs in ontvangst!

Na een inleidend woordje van Karel De Naeyer (foto 2) legde Antoine Van der Heyden (foto 3) in geuren en kleuren het volledige 'aroma' uit van de 84e stoet.
Alsof die verhemeld was tot prachtige proza, doorspekt met de nodige humor en adembenemende, vaak profetische woorden...
Antoine op z'n best...
Het publiek smaakte, maar het relaas moest helaas plaats maken voor de Prijsuitreiking zelf (en Antoine zat ocharme nog niet eens aan de helft van de stoet).


PRIJSUITREIKING
Met een duidelijke uiteenzetting beklemtoonde men nogmaals de volstrekte, eerlijke manier van beoordelen van de foto's door zowel een professionele invalshoek, als de mensen van DAK zelf.
Het moet gezegd zijnde, de ernst waarmee men deze jurering op zich neemt toont ook de waarheid van de wedstrijd.
Niet met de perfecte 'shoot', maar wél door de perfecte 'omkadering' moeten de winnende foto's de 'ziel van carnaval' laten zien!
En in dat opzicht zijn ze zonder meer ook dit jaar geslaagd!

Door de 'concurrentie' van een 100-jarige (ene LP Boon) werd de tentoonstellingsruimte gereduceerd tot een kleinere oppervlakte.
Maar de creativiteit van de organisatoren liet zich leiden tot een fotoprojectie, die naast de aanwezige kaders het publiek alsnog een vrij volledig beeld geeft van de 15e editie van deze Nationale Fotowedstrijd.
Te bewonderen tot 2 april 2012!

WINNAARS:
De winnaar toont de groep LDVD (Lossendeirdeveirdeirdeir) in rook omhuld...
Gert Delgouffe omschreef het als 'Amy is de mist in gegaan' en mocht de hoofdprijs, een camera t.w.v. 700 Euro in ontvangst nemen:



--------------------------------------------------------------------------------
De tweede prijs ging naar Gert Swillens (vertegenwoordigd door z'n kinderen): hij zag de 'Robotics@Oilsjt' passeren en zette De Popollekes op foto, dat leverde hem een fototoestel t.w.v. 550 Euro op:


--------------------------------------------------------------------------------
De derde prijs was voor Kris De Neve en z'n 'Kleurenpallet'. Dit fleurig plaatje over
De Lodderoeigen werd beloond met een fototoestel t.w.v. 300 Euro.

Daarnaast waren er nog 17 andere, waardevolle prijzen én verdeelde men nog 2x2 tickets voor een wedstrijd van 'den Okapi'

Maar ook de niet-winnaars werden beloond: hun foto's behoren vanaf nu tot het DAK-archief én werden een week lang tentoongesteld / geprojecteerd in CC De Werf dus.
Ook volgend jaar zal het DAK opnieuw z'n Nationale Fotowedstrijd organiseren. Details over de 16e editie zul je begin volgend jaar terugvinden op hun website:
http://www.dak.be/

We bedanken DAK voor dit fijne initiatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten