Welkom bij 'Carnavalaalstkoentje'

maandag 2 april 2012

Pompiers-Ronde Van Vlaanderen!


Naar jaarlijkse gewoonte is de Ronde Van Vlaanderen niet alleen een hoogtepunt voor wielrenners en wielerfans, ook carnavalisten maken er een erezaak van!
Met een indrukwekkend aantal Oilsjterse Pompiers vierden ze 'hun Ronde'!


Eén van de 'thuisspelers' is Kim (foto)! Inwoner van de gemeente Aaigem én bovendien carnavalist in hart en nieren bij TENON ('t Es Na Of Noeit).
Hij vertelt z'n verhaal exclusief voor Carnavalaalstkoentje:

"Door de parcourswijziging van de Ronde van Vlaanderen waren we dit jaar genoodzaakt uit te wijken naar de steilste berg in de streek (nabije Mere), de 'Gotegem'.Zondagochtend werd er verzameld aan café 't Horlogeken in Kerksken waar we klaar werden gestoomd voor deze mooie dag met een koffietje en koffiekoek (bij sommigen de eerste pintjes). Rond 11u vertrokken we met de pompiers in collone richting Gotegem aan café Cabaré om het Rondefeest te starten."


"Na het klaarzetten van de muziek was het tijd om te barbecuen. Na het eten van enkele stukken vlees en het drinken van enkele pintjes kwam het feest op gang.
Aan het café kon de koers live gevolgd worden op groot scherm en aan de pompiers kwam de carnavaleske sfeer op gang."


En dan is er dat 'Klein Veloke'?

"Aangezien we ver van het parcours stonden, werd er ook een eigen 'ronde' georganiseerd op de Gotegemberg met het klein veloke van Bjorn Tenon. De bedoeling was dus dat de deelnemers om ter snelst een drinkbus gingen wisselen die op de top van de berg stond op dat klein veloken. Ik was de eerste deelnemer die de uitdaging aanging. Wegens een valpartij van de 6de deelnemer, zonder zware gevolgen, werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd."
(Foto: Kim op het 'klein veloke')

"Stilletjesaan kwam de finale van de Ronde op gang dus begon er zich meer volk naar het groot scherm te begeven om uiteindelijk Tom Boonen de spurt te zien winnen. De aanzet om enkele uren feest aan de Gotegem was ingezet! Rond 19u werd het tijd om de Gotegem te verlaten en het feest verder te zetten in café 't Horlogeken tot een stuk in de nacht. Desondanks we niet aan het parcours stonden, was het een heel leuke dag!!"

Méér foto's in het prachtige album van Pompierfreak (c) Belgian David:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150780795456419.468359.95371781418&type=3
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Belgian David en Kim De Meester!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten