Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 7 september 2012

Vernieuwd Feestcomité pas NA carnaval 2013


(©Carnavalaalstkoentje met Nicole Ringoir, voorzitster van het Feestcomité)
Omdat na de Gemeenteraadsverkiezingen ook het Feestcomité opnieuw moet worden samengesteld, werd in Aalst alvast eens gepolst naar de toekomstige uitbouw.
Uit een artikel van Het Nieuwsblad bleek dat de 'politieke stoelendans' ook zo zijn gevolgen heeft!
Bron:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120905_00284231

Zo komt Ria Van Landuyt -de grootste kanshebber om Nicole Ringoir op te volgen- op voor CD&V in plaats van Open VLD vroeger.
Maar Gustaaf Schouppe ('De Staaf') en Inge Philips (beiden CD&V) zouden dan weer 'geslachtofferd worden' ten voordele van Daniëlle Wailly en Benoit Meert (via Open VLD/Blauw)...
Ook Enrico LeClair zijn naam valt als 'mogelijke opvolger'!

Kortom, Aalst is ook op dat gebied vrij uniek: zelfs het Feestcomité is (al lang) politiek bepaald!

NA CARNAVAL

Maar hoe de toekomst van het 41 leden-tellende Feestcomité er ook uit mag zien, het vernieuwde Comité zal pas effectief aantreden na Carnaval 2013.
En dat heeft zo zijn praktische redenen: zo kan het huidige Feestcomité van Aalst, samen met de 'Dienst Organisatie' Carnaval 2013 nog perfect in goede banen helpen leiden.
Iets wat voor een groot evenement als Carnaval geen overbodige luxe is.

Pas na Carnaval 2013 treed het vernieuwde Feestcomité dan officieel in dienst.
Met andere woorden: Nicole Ringoir blijft voorzitster van het Feestcomité tot zeker 12 februari 2013!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten