Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 19 oktober 2012

Meteen inspiratie voor de Carnavalsstoet!

De nieuwe Aalsterse burgemeester is een 'burgervader' geworden: voor het eerst, na 24 jaar, komt er een man aan het hoofd van de Ajuinenstad!
(foto via NVA)

Christoph D'Haese mag een rasechte Aalstenaar genoemd worden, met eveneens een hart voor carnaval en humor.
Hij is tevens één van de Draeckenieren (ook voor hen een unicum, met een burgemeester in hun rangen) én staat bekend carnavalist te zijn.
En wanneer dat weerklinkt, begint de 'hoop' op een betere toekomst voor enkele knelpunten uit het verleden, die nog steeds meer 'droom' zijn dan realiteit!
Van de coalitie van N-VA, CD&V en SP-A wordt verwacht dat ze er vanaf 2013 stevig invliegen met de hoop op concrete realisaties van enkele vastgeroeste dossiers!

EVENEMENTENZAAL

Hoewel de plannen al lang bestaan en er de jongste tijd geruchten zijn over 'vooruitgang', wil Oilsjt geen woorden, maar daden.
De publieke opinie snakt al sinds de afbraak van de Keizershallen naar een nieuw en vooral polyvalent complex waar er evenementen allerhande zouden kunnen plaatsvinden, maar ook grote(re) fuiven én de Prinsenverkiezing / Prijsuitreiking van Carnaval.

CARNAVALSSCHEPEN

(foto ©Carnavalaalstkoentje)
Burgemeester Ilse Uyttersprot wordt vanaf januari in het nieuwe college onder meer 'Schepen van Feestelijkheden', dus ook 'Carnaval' valt onder haar bevoegdheid.









INSPIRATIE

Uiteindelijk zal het nieuwe college ongetwijfeld voor veel inspiratie zorgen voor de komende carnavalsstoet!
Zo lijkt het een evidentie dat er flink wat Oilsjterse Spirit zit in de 'Schepen van Vlaams karakter', waarmee Aalst probleemloos de nationale media haalde!
(foto ©Carnavalaalstkoentje: torens bij De Zwisjelmoizen 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten