Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 4 december 2012

Interview met 'De Spersj', carnavalist en 'Carnaval Creatief'

(©'De Spersj' voor Carnavalaalstkoentje)

In het carnavalswereldje is niet iedereen 'even creatief' en daarom zijn er 'specialisten in het vak', hulplijnen, die de groepen kunnen bijstaan met raad en daad.
Eén van hen is Serge, zeg maar 'De Spersj'.
Hij voelt het aan als een droom die uitkomt!


Hoe ben je in dit 'vak gerold' eigenlijk?
"Door mijn ervaring door de jaren heen bij onder andere Drolleg, Pertotal en Geloeif Mè Goed,... ben ik voor andere Oilsjterse carnavalverenigingen isomocreaties beginnen maken.
Vooral voor de Bevallegoards (3 volledige wagens) Noeit Ni Genoeg
(1 volledige wagen), Lekken en Plekken (2 wagens en voorontwerp van het kostuum).
Dit jaar sta ik garant voor de totaalafwerking van Beplekt of Bezoepen (ontwerp wagen, kostuum). Deze groep is een 'Losse Groep met ambitie'.
En ik help bij de afwerking van Geloeif Mè Goed."


(©'De Spersj' aan de tekentafel)

Maar je werkt ook tot buiten Aalst. Wat is je concept eigenlijk?
"Ik verzorg de afwerking van de wagen van Just Niet uit Lede en ook voor Scheilgezopen van Dendermonde heb ik reeds werk afgeleverd.
De bedoeling en vooral het concept van 'Carnaval Creatief' is simpel, maar daarom niet onbelangrijk.

Soms zit een carnavalsvereniging met een praktisch probleem bij het uitwerken van een thema. Vooral beginnende groepen of groepen uit het 'buitenland' (lees: buiten Aalst).
Daarom kan het nuttig zijn dat er een 'derde' en vooral onafhankelijke partij ('Carnaval Creatief' en dus ikzelf) zijn creatieve licht laat schijnen over het basisidee...
Meestal wordt er een creatieve oplossing gevonden die rekening houdt met het budget en de middelen."


(©Carnavalaalstkoentje: 'De Spersj' werkte de wagen uit voor Lekken en Plekken 2011)

Maar je zei dat je soms ook de 'totale uitwerking' verzorgt?
"Het is uiteraard ook mogelijk om van A tot Z via 'Carnaval Creatief' een idee te laten uitwerken, zoals Beplekt of Bezoepen dit jaar zal doen...
Dan wordt er samen met mij een verkennend gesprek gevoerd over HET idee en werk ik dit idee uit tot een realistisch en haalbaar geheel.
Ik heb sedert dit jaar terug mijn vaste atelier... Voorheen werkte ik op 'verplaatsing' of bij een vriend in de garage.
Maar dit euvel is verholpen en nu ben ik gevestigd in een grote werkplaats."


(©Carnavalaalstkoentje: 'De Spersj' maakte isomokoppen voor Bezwitj)

Carnaval kost veel geld, maar ook daarvoor bestaan er oplossingen?
"Jazeker, 'Carnaval Creatief' wil zich nu ook specialiseren in 'recyclage' van bestaande koppen. 't Is te zeggen, isomokoppen die al een carnavalsleven hebben geleid worden herwerken tot een 'nieuwe kop' of andere creatie om een nieuw carnavalsleven tegemoet te gaan!
Dit is niet alleen goed voor het milieu (isomo is niet meteen de meest milieuvriendelijke materie, dus is het interessant te recycleren)...
Dit drukt ook serieus het budget!

Tenslotte is 'Carnaval Creatief' ook nog gespecialiseerd in het 'uitspuiten' of 'schaduwen' van isomokoppen en praalwagens, iets wat een nodige vereiste is voor de perfecte afwerking.
Hiervoor kom ik op verplaatsing en werk een product af naar keuze.
Mijn moto is dan ook: Ben je op zoek naar een oplossing voor uw carnavalcreatie... Weet dan dat niets onmogelijk is met 'Carnaval Creatief'."


(©'De Spersj': isomocreatie voor De Bevallegoards)

We danken 'De Spersj' voor dit interview!
http://www.carnavalcreatief.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten