Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 26 januari 2013

Carnavalisten: vergeet het Statieplein niet tijdens carnaval!

(©Carnavalaalstkoentje: Michaëlla, Bergenhof)

Het Statieplein zal -op één 'hoek' na- een carnavalstoetloos feest beleven.
Een protestmars op 8 december 2012 haalde niet veel uit:


http://carnavalaalstkoentje.blogspot.be/2012/12/protestmars-voor-carnaval-op-statieplein.html


Toch blijven de cafés er niet bij de pakken zitten!

Carnavalaalstkoentje stapte binnen bij één van hen en vroeg aan Michaëlla (Bergenhof) hoe zij Carnaval 2013 tegemoet gaat.

Michaëlla:
"Het is sowieso een spijtige zaak, maar niets doen is even slecht.
We blijven hopen op onze vaste klanten, maar ook de carnavalisten mogen ons niet vergeten!
Zowel de groepen, de losse carnavalisten en de 'passanten': hopelijk komt iedereen er toch eentje drinken met carnaval!"

(©Carnavalaalstkoentje: Statieplein Aalst)

ACTIE

Michaëlla:
"Dat 'hopen' op volk tijdens carnaval, wil zeggen dat ook wij ons uiterste best willen doen om carnavalisten te 'lokken'.
Zo doen we een actie en bieden tijdens carnaval een pintje aan voor 1,5 Euro!
Ik herhaal het: we blijven ons best doen én hopen: carnaval is een (té) belangrijke periode voor ons.



De werken mogen de feestvierders niet weerhouden ook hier langs te komen:
Het Statieplein is én blijft een feestplein tijdens carnaval!
Het plein is 'niet open', maar veel cafés wél!
Tot carnaval!"


ALLEI-JOEP

AKV Allei-Joep heeft z'n vaste stek in 'Bergenhof'.
De Middelgrote Groep werkt dit jaar rond het thema:

'Met de Sissies van ons stad, giël het leger plat!!!'

'Ons Belgisch leger kampt met een acuut personeelstekort: gevechtseenheden zijn onderbemand, vooruitzichten zijn dramatisch, de getallensterkte in vrije val. Maar … defensie rekruteerde infanteristen in Aalst. Resultaat: hier kwamen geen stoere binken op af zoals gedacht, maar een elite van welbespraakte fijne mensen met ‘hoffelijke etiquette maniertjes’ kwam zich aanmelden … letterlijk en figuurlijk ‘Sissies’ op zèn Oilsjters gezeid! Bij gebrek aan beter werden ze aanvaard voor de zware opleiding. Ze werden voorbereid op grondgevechten en het besturen van pantservoertuigen. Dit laatste zagen onze stoere Sissies wel zitten … maar dan wel naar hun normen en ‘kleuren’ … mooi roze misschien? Een infanterie is bewapend met geweren en snelvuurwapens als de M16, maar de uitrusting van de Sissies varieert van haarborstel, poederdoos tot lippenstift!! Als dat maar goed komt!!??'

(©Carnavalaalstkoentje, Allei-Joep: voorbereidingen 2013)

Stoetliedje:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten