Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 16 juli 2013

Nieuws rond Schadeclaim Geloeif Mè Goed: allerlei acties leiden tot Grote Benefiet! / Reacties op GMG lopen binnen op redactie Carnavalaalstkoentje!

(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2013)

'FEITELIJK VERENIGD, AMBIANCE VERZEKERD?'

De overkoepelende 'VZW Carnavalist tot in de Kist' is alvast gestart met de voorbereidingen van allerlei acties die een hoogtepunt moeten kennen op één groot benefietfeest.

Op het kabinet van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) mag men dan al een voorstel tot een soort 'Solidariteitsfonds' gelanceerd hebben, feit is dat de Stad Aalst zelf onmogelijk zomaar kan, of mag financieel bijdragen tot de oplossing in de 'Schadeclaim rond GMG'.

Ex-Prins Kristof Devos sprak namens 'vzw Carnavalist Tot In De Kist' tot de (nationale) Pers

(Foto ©Carnavalaalstkoentje)
"Er zijn heel wat mensen die iets willen organiseren. We zijn alle ideeën aan het bundelen, want we willen één grote overkoepelende actie die zal uitmonden in één groot benefietfeest in de zaal van Okapi Aalstar. We zullen de pil zo licht mogelijk maken voor die mensen. Het onderzoek om een fonds op te richten is slechts een aanzet, het is nu belangrijk om in overleg te gaan met de carnavalisten."


Wie een actie wil organiseren, gelieve EERST contact op te nemen met info@carnavalisttotindekist.be

------------------------------------------------------------------------------

(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2012)

REACTIES VIA EIGEN REDACTIE 'CARNAVALAALSTKOENTJE'

Bij deze blog zelf ('Carnavalaalstkoentje') leeft dit nieuws rond GMG heel erg op bij sommige volgers.
Zo kreeg ik enkele interessante reacties binnen!



AMBITIES 'AFGESTRAFT'?
"Geloeif Mè Goed was een unicum in z'n soort: al vanaf hun tweede jaar waren ze Grote Groep! In jaar 3 gebeurde dan dat spijtige ongeval. Weinig groepen durfden het aan zoveel ambities te hebben en dan dit..."

WANNEER BEN JE 'LID'?
"Voor een rechter maakt het niet uit...voor de rechtbank is iedereen die ook maar van ver of van dicht betrokken was bij de groep, lid van de groep."

'JONGE AKV'S' KWETSBAARDER?
"Startende AKV's zijn kwetsbaarder, omdat ze eerst jarenlang moeten wachten voor ze ook 'officieel' als AKV mogen meedoen aan de stoet (door de 'Wachtlijst').
Bovendien, als ze dan effectief AKV zijn, moeten ze alweer jaren wachten eer ze een plaatsje kunnen krijgen in de 'Stadswerkhallen'.
Hierdoor moeten ze zelf eerst iets huren om een praalwagen in te bouwen. En dan zijn de kosten voor verzekeringen nog duurder"


HOE ZIT HET NU MET VERZEKERINGEN?

Carnavalaalstkoentje vroeg het aan Mike Heiremans van AKV Lekken En Plekken:

(Foto ©Carnavalaalstkoentje)


"Alle groepen die in d'allen staan zijn verzekerd door de stad.
Die verzekering zit mede in het 'staangeld' dat je betaalde.
En voor de 'buitenstoeten' en onze activiteiten sluiten we een verzekering af bij de FEN"



Meer info:
http://www.fenvlaanderen.be/

We blijven hoopvol meeleven met GMG!

(©Carnavalaalstkoentje: Geloeif Mè Goed 2003: tweedejaars en al meteen Grote Groep)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten