Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 3 oktober 2013

Campagnes: élk weekend paraat! / Het 'tussentijds' interview met Kandidaten-Prins 2014: Werner en Bart!

(Foto's ©Carnavalaalstkoentje. Foto 1 = Prins Peter 'Den Board')

'Prins van Oilsjt in 2014': dat is de ULTIEME DROOM van de beide Kandidaten-Prins Carnaval!

Carnavalaalstkoentje peilde, kort voor de Campagnebals, eens naar de 'korosje' die beide heren opbrengen voor zovele
'acte de présence'... Ze doen het nog steeds 'Mé volle goeste'!


We stelden Werner én Bart dezelfde vraag!

Carnavalaalstkoentje:
"Hoe voelt een Kandidaat-Prins zich in deze fase van de campagne? Graag dus ook iets over al die eetfestijnen, drukke agenda, maar ook het 'plezier' en de 'positieve ervaringen'..."

Werner:

"Op zondagavond toch een beetje vermoeid en content dat we het weekendprogramma correct hebben kunnen afwerken. De start begint steeds op vrijdagavond met meestal hier of daar een fuif.
Ik maak het natuurlijk ook niet echt laat, daar ik op zaterdag nog een ganse dag moet werken. Maar op zaterdagavond zijn we optimaal klaar om aan de 'marathon' te beginnen: elk weekend is het toch een gemiddelde van 5 eetfestijnen, vorig weekend was een uitschieter van zelfs...10...
Maar met de compagnie dat we zijn is dit toch plezierig om iedereen te bezoeken!
Op die eetfestijnen maken we zelf het plezier! Ik ben al eens als 'kaffemadam' door de zaal gegaan om koffie en pateekes aan de man te brengen, zo kon ik een lid van Pertotal een beetje ontlasten van haar taak: eigenlijk wel dolle pret!"



Werner:
"Na het afwerken van de eetfestijnen doen we nog de enkele bals of fuiven die er zijn, dat is natuurlijk altijd een beetje blijven hangen...
Tot grote spijt voor de dag nadien, want mijn compagnie bestaat vooral als 'toogplekkers'...
Op zondag moeten we dan ook nog de laatste eetfestijnen afwerken, weliswaar met een minder hongergevoel, maar onder de compagnie trekt ieder elkaar wat recht met fratsen en soms domme vragen of opmerkingen...Zodat je u soms af vraagt 'waar haal je dat nu weer vandaan'...
Het afsluiten gebeurt dan ook nog eens in één of ander lokaal van mij, waarna er stilletjes aan wordt afgezakt naar huis.
Eénmaal thuis aangekomen kan ik terugblikken op een weer geslaagd weekend en denk ik bij mij zelf:
'bedankt aan de vrienden die alweer paraat stonden voor mij'!!!!"


Campagnebal Werner: zaterdag 26 oktober, 21u Florahallen Aalst! Meer info via Facebook

Nieuwe Campagneliedje: (met dank aan 'Oilsjt Een Weireldstad'):


-----------------------------------------------------------------------------

Bart:

"Ja Koen, hier ongeveer hetzelfde spektakel hé...de agenda wordt in de week opgemaakt en verstuurd naar iedereen die dit wenst.
Wij zijn dan ook al van de vrijdag van de partij, tot zondagavond natuurlijk!
Dan keert de rust even terug en wordt er tijd vrijgemaakt voor de kinderen en familie, wat ook in deze tijd heel belangrijk is!!!
Dit wordt door velen vergeten: dat er ook nog ander leven is dan campagne voeren...
En inderdaad: eetfestijnen op de lopende band, vorig weekend er 9 gedaan, je moet er maar 'genoeg honger' voor hebben.
Verder maken we er een leuke boel van hé, hebben een tof team en er wordt natuurlijk heel veel gelachen!"



Bart:
"Ik heb er ook al enorm veel vrienden bij leren kennen omwille van de kandidatuur: mensen die je nummer vragen via Facebook, voorstellen doen...
Te kort voor woorden, maar alleszins 'Weir Doeng Voesj zoals we bezig zèn', het gaat goed en we willen dit ook zo behouden tot en met de verkiezing!
Het is maar voor één ding dat we het doen -en dan spreek ik voor beide kandidaten- en dat is 'voor carnaval' en in de eerste plaats voor onze stad!
En ik ben blij dat ik een medekandidaat heb die ook mens is onder de mensen: ook heel belangrijk!

Tenslotte wie het ook mag zijn op 1 februari:
'weir doen het alletwiej ver Ons Oilsjt', petankt..."


Campagnebal Bart: zaterdag 19 oktober, 21u Florahallen Aalst! Meer info via Facebook

Nieuwe Campagneliedje: (met dank aan 'Oilsjt Een Weireldstad'):

Geen opmerkingen:

Een reactie posten