Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer & Seppe Baeten stelden zich voor als Kandidaten-Prins Aalst 2025! Binnenkort volgen Johan & Sjalen nog! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 7 december 2013

Stoet 2014: AKV Oeverboeft, 'Is van de joor met t nief kommitoit de stoet oindelèk insj op toid?! '... Doe mee en win een uurwerk van Juwelier Zwitserland!

(©AKV Oeverboeft & juwelier Zwitserland)


NIEUWE STOETREGLEMENT

Dat het 'Nieuwe Stoetregelment' ook op zich wat controverse veroorzaakt is uiteraard perfect normaal.
Tenminste, wat betreft de totale ommekeer ten opzichte van de 'numerus clausus',
maar of hierbij de stoet korter zal worden?

AKV Oeverboeft heeft er zijn twijfels over en maakte er hun thema van!
Lees mee hoe je kans kunt maken op een unieke prijs!


Wim De Wolf:
"Dag Koen, hierbij het bericht namens AKV Oeverboeft met ons 'Standpunt betreffende vernieuwde reglementering carnavalstoet'..."

(©Carnavalaalstkoentje: AKV Oeverboeft 2013)

Wim De Wolf:
"Het is u ongetwijfeld ook niet ontgaan dat het nieuw Feestcomité zijn start niet heeft gemist. Meteen werden vernieuwde stoetreglementen aan de gemeenteraad voorgelegd, zowel voor de vaste als de losse groepen. AKV Oeverboeft volgde net als vele Aalstenaars en carnavalisten de actualiteit hieromtrent op de voet; het afschaffen van de numerus clausus voor vaste groepen, de losse groepen die nog steeds bepalen waar ze invoegen maar de stoet niet mogen hinderen..."

(©Carnavalaalstkoentje: AKV Oeverboeft 2013)


WEDSTRIJD

Wim De Wolf:
"Wij van AKV Oeverboeft -die dit jaar voor onze 3de stoetdeelname in deel C zijn ondergebracht- vragen ons dan ook af of we dit jaar wel degelijk op het voorziene uur over de markt gaan raken?"

(©Carnavalaalstkoentje: AKV Oeverboeft 2012)

Wim De Wolf:
"Als carnavalsvereniging kunnen we echter niet anders dan hier ludiek mee omspringen.
Daarom hebben we besloten om alle sympathisanten die tijdens de eindejaarsdagen een kalendertje van onze groep aanschaffen, een gratis wedstrijdformulier aan te bieden met daarop de vraag:

'Hoeveel tijd zal AKV OEVERBOEFT nodig hebben om het traject van de zondagstoet van 2 maart 2014 af te leggen? (beginpunt Zwarte Hoekbrug – eindpunt juwelier Zwitserland)'.

Een klok op onze praalwagen zal deze tijd registreren.
 

En de winnaar?
Die ontvangt een uurwerk ter waarde van 250€, geschonken door juwelier Zwitserland!
De kalendertjes worden vanaf nu door de leden te koop aangeboden, de wedstrijdformulieren kunnen bij juwelier Zwitserland (Molenstraat 3) gedeponeerd worden in de daartoe voorziene wedstrijdbus."


(©AKV Oeverboeft, wedstrijdbus bij Juwelier Zwitserland)


ONDERWERP 2014

Wim De Wolf:
"We geven u tevens alvast graag onze titel en beschrijving van het stoetthema 2014 mee:"

'Is van de joor met t nief kommitoit de stoet oindelèk insj op toid?!'
'Al vele jaren probeert men om de zondagstoet tijdig over de markt te krijgen, meestal zonder resultaat. Ligt het effectief aan de losse groepen? Of zijn het de Gilles die vooraan een te traag stoettempo opleggen? Wie weet stopt ons ros ballatum wel teveel om ajoinen te kakken! Of ligt het probleem bij onze koizer en prinsj die de mert te lang entertainen waardoor de stoet in de file blijft staan? Eén ding is zeker, het ‘nief fiejstkommitoit’ is vastberaden om dit jaar de stoet wel op tijd te laten eindigen… WEIR GOON ONS ARLOZJE IN T’OEIG AVEN!!'.

(©Carnavalaalstkoentje: AKV Oeverboeft 2012)

Carnavalaalstkoentje:
"Oeverboeft wil zich duidelijk profileren dit jaar?"

Wim De Wolf:
"We zijn nog een jonge groep hé en we mogen voor het eerst in de werkhallen!
Ons eerst jaar hadden we maar enkele weken tijd om iets op te bouwen, vorig jaar stonden we 'privé' en maakten er toch al iets moois van,
maar nu willen we tonen wie we zijn!
We doen het ook wat voor onze 'Naambekendheid'.
De kalendertjes zijn erg mooi en zo kunnen de mensen Oeverboeft leren kennen.
En wees maar gerust, we maken heel veel plezier, da's het belangrijkste voor een carnavalsgroep..."


We bedanken Wim De Wolf en AKV Oeverboeft voor de vlotte medewerking aan dit artikel.


Website AKV Oeverboeft: KLIK

AKV Oeverboeft 'In de Kijker': KLIK HIER

Tweede Artikel over de 'Kindernamiddag'KLIK

(©Carnavalaalstkoentje: AKV Oeverboeft, voorbereiding 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten