Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 16 december 2013

Stoet 2014: AKV Oeverboeft, Jong geleerd, is.... De toekomst van carnaval ligt bij de jeugd!

(foto's ©AKV Oeverboeft/Wim De Wolf)

KINDERVREUGDE

Dat men in de Carnavalswerkhallen al druk bezig is met de voorbereidingen op de stoet, daarvan hebben we al bericht.
Maar dat dit 'werk' ook vaak 'druk' geeft op en gezinssituatie, dat is niet nieuw...


AKV Oeverboeft trachtte de 2 te combineren:
'Werkhallen én de kinderen'? Perfecte 'match'!



Wim De Wolf gaf ons een woordje uitleg!

"Dag Koen,

dat AKV Oeverboeft een groep in volle groei is, mag men ook letterlijk nemen...
De meeste leden in onze groep hebben intussen kindjes en sommigen zijn zelfs al lid van onze vereniging!
Omdat de jongste 'Boeferkes' hun papa’s en mama’s al eens meer moeten missen in deze winterperiode, besloten we om hen eens een dagje mee te nemen naar de Werkhallen.
Een echte win-winsituatie, want na gisteren zijn wij zo goed als af en zodoende kunnen wij de komende weken meer tijd met hen spenderen..."



Wim De Wolf:
"De kindjes staken flink de handen uit de mouwen en hielpen met het plakken van de wagen en zetten ook al poppen in de eerste grondlaag. Diegenen die het liever wat rustiger aan deden, konden zich amuseren met het scheuren van mousse die moet dienen om onze kostuums volume te geven. Nadien konden ze op krachten komen met lekkere pannenkoeken en chocomelk."



TOEKOMST

Wim De Wolf:
"Prettig detail: de volgende opvolger is voorzien... met de carnavalsperiode.
Voorzitter David en zijn vrouwtje Eva verwelkomen dan een broertje of zusje voor Lina.
Wie weet zal voorzitter David, die dit jaar met AKV Oeverboeft als thema koos voor “Is van de joor met t nief kommitoit de stoet oindelèk insj op toid?!”, zelf zijn groep tot wat extra vaart moeten aanmanen om tijdig in de kraamkliniek te raken!"


Artikel over het thema van AKV Oeverboeft én hun unieke wedstrijd, KLIK HIER

De toekomst van Aalst Carnaval (& AKV Oeverboeft) is bij deze gegarandeerd!

Met dank aan Wim De Wolf  & AKV Oeverboeft, die ons al dagenlang warm maakten voor dit unieke verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten