Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 20 maart 2015

Terugblik / Vooruitblik: Hoe beleefde men Carnaval 2015 / Hoe kijkt men uit naar de toekomst? *Deel 10: Zwisj, Ajommoja & Steirk!

              (Foto's ©Carnavalaalstkoentje,  foto 1 = Zwisj 2015)

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tiende aflevering van het tweede seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2015?
2) Een blik op de toekomst... ...2016?

ZWISJ


AKV Zwisj, Dylan De Schrijver:
"Zwisj was gralek content met de 9de plosj, da was van in 2008 geleden da we in den top 10 belanden.
Dus kon onzen carnaval ni kapot en wast er 'boenk op'!
Onze plosj mokten alles goe want in de stoet zelf emmen we ni veel geluk gehad...

De zondag hadden we te moaken mee platte banden en de maandag was onzen trekker kapot. 
Dus buiten die voorvallen was onzen carnaval ZEER GOED!"


AKV Zwisj:
"Buiten ook 'onze' strafpunten voor te breed en te luid, zijn we heel content dat we geen strafpunten gekregen hebben voor onze pannes. 
Dus bij deze bedankt aan degene die hiervoor verantwoordelijk waren.
Ook nog een bedanking aan alle mensen die ons geholpen hebben bij het moaken van onze Carnaval 2015."


AKV Zwisj:
"Hoe kijkt men naar de toekomst?
Zwisj ziet volgend jaar zeker zitten en we gaan ons best doen voor ons in den top tien te houden, ook al zal dit niet makkelijk zijn.
Maar we kunnen dit zeker, met verschillende personen die echt wel iets in hun mars hebben om dat te verwezenlijken. 

Zwisj heeft al jaren ludieke thema's, waarvan de wagen meestal ook volledig ludiek is ingesteld.
Dus kan dit voor ons een voordeel zijn of niet, daar zijn we nog niet aan uit. 
In ieder geval dit jaar is het ons terug gelukt om het publiek volledig mee te krijgen ook al was het vanop de praalwagen te doen.
Bedankt Zwisj!
Tot in 2016..."

AJOMMOJA


AKV Ajommoja, Timothy Deylgat:
"Wel ik ben enorm gelukkig als ik terug kijk naar carnaval.
Eerst en vooral mijn liefde voor carnaval, net als de meeste onder mijn leden,
is gegroeid door mijn ouders en mijn vrienden. Vooral mijn ouders hebben de 'vonk' in mij aan gestoken en sinds dien ben ik gebeten door het beestje dat carnaval Aalst noemt.

Dat beestje is gesterkt geweest door deelname aan de stoet met m'n vrienden.
Zo is de groep ook ontstaan, als een vriendengroep, maar door de jaren heen werd het meer dan een vrienden groep.
We probeerden als OLG en proberen dat als AKV nog steeds, een meerwaarde te bieden in de stoet."


AKV Ajommoja:
"Dit jaar zijn we daar denk ik tot hier toe het meeste in geslaagd, ik heb enthousiaste mensen gezien die applaudisseerden, die lachten,...
En dat is het waar wij het vooral voor doen.

Oké, toegegeven, we willen iets moois brengen waar we van kunnen zeggen dat we er trots op zijn,
maar appreciatie van andere mensen doet toch het meeste deugt na al het werk dat toch wel in de voorbereidingen kruipt.
Die appreciatie hebben we dit jaar meer dan andere gekregen, en niet alleen van het volk in de straat, en tegelijk zijn we stiekem trots op wat we in de stoet hebben gebracht."


AKV Ajommoja:
"Aldoende leert men... Toen we aan de voorbereidingen voor carnaval 2015 begonnen hadden we al 1 jaartje ervaring als AKV.
En ook al stelt dat nog niet veel voor, heeft die ervaring alle voorbereidingen veel beter en vlotter doen verlopen. 

Dit gecombineerd met het betere werk dat we konden tonen, heeft het er voor gezorgd dat de sfeer binnen de groep super goed zat voor, tijdens en ook na carnaval. 
Na twee topactiviteiten, (ons eetfestijn en onze halloweentocht zijn super verlopen afgelopen jaar) hebben we er nog ook een top-editie van Carnaval Aalst op zitten!!!!
Daarom kijk ik enorm gelukkig terug op Carnaval 2015..."


AKV Ajommoja:
"Zoals ik reeds aangaf hierboven, zijn wij goed gemutst door een fantastische Carnaval! 
Dit zorgt er voor dat we reeds begonnen zijn met de opkuis en tegelijk de eerste voorbereidingen beginnen treffen voor de twee evenementen die we organiseren.

Enerzijds hebben we eind september onze jaarlijkse BBQ, waar wij dit jaar op hetzelfde succes hopen als afgelopen editie.
We beginnen nu al aan de voorbereidingen voor de halloweentocht, zodat de inspanning wat kan gespreid worden. Ook hier hopen wij op nieuw op een goede editie van de halloweentocht, wij hopen opnieuw de mensen te verrassen met de schrikpunten die we uitwerken."


AKV Ajommoja:
"En ja ook Carnaval 2016 lonkt al naar ons, ook als is nog even eer het zover is, zijn we toch al alle ideetje voor een mogelijk thema bijeen aan het schrijven.
Ook denken we een aantal nieuwe leden te mogen verwelkomen, waar we heel gelukkig om zijn. Ondanks dat we werk maken van onze activiteiten en werken maken van wat we willen brengen in de stoet, gaat het ons minder om de plaats die we, met wat we brengen, bereiken.

Het gaat eerder om de reacties die we krijgen, de trots die we hebben voor wat we kunnen brengen in de stoet en het plezier die we hebben aan het creëren van de wagen en het kostuum.
En vooral dat laatste is iets wat we graag naar voor schuiven en naar buiten dragen, het plezier dat achter Carnaval zit! En wat natuurlijk ook in deze groep zit!!!!"

STEIRK


AKV Steirk, Dries Yperman:
"Als er na carnaval verschillende van onze leden komen vertellen dat ze hun beste carnaval ooit hebben gehad, dan weet je het wel denk ik... Zoals vorig jaar al gezegd gingen we opnieuw gaan voor een thema waarbij we allemaal op de wagen zaten en we vooral de echte interactie met het publiek wilden opzoeken. 

Al bij al was het natuurlijk ook een dankbaar thema (Congobus, stressmannetje, ...) met toch ook een leuke show, tof liedje en een wagen en kostuum dat zeker niet uit de toon viel met een 19de plaats als resultaat.
Voor zover de uitslag ons iets kan schelen: we zijn best tevreden dat we sinds 2007 in de top 21 zitten en erin blijven!"


AKV Steirk:
"Waar ik als voorzitter het meeste fier op ben is dat Steirk 2015, 100% Steirk was. 
Kostuums volledig zelf ontworpen en gemaakt (dikke pluim voor onze Steirkdames!), liedje werd zelf geschreven en ingezongen en ook de wagen werd (op 1 tweedehands kop na) volledig zelf gemaakt. 
Je ziet: het kan nog altijd met een beperkt budget hé!"


AKV Steirk:
"De carnavalsnachten waren alweer dik in orde zoals je zelf hebt mogen ondervinden, Koen.
3 dagen lang feest aan de pompier, daar doen we het voor hé. 
Ik denk dat er op facebook meer foto's rondgaan van Steirk 's nachts dan van Steirk in de stoet..."


AKV Steirk:
"Een blik op de toekomst?
Simpel: we blijven dezelfde weg bewandelen die we 2 jaar geleden gekozen hebben... 
Op deze manier kan Steirk nog wel even verder!
Volgend jaar gaan we voor de 14de keer mee als ingeschreven groep: van onze 22 leden zitten er 16 al meer dan 10 jaar bij Steirk.
Dat maakt ons meteen ook zo'n Steirke (vrienden)groep!" 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten