Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 14 september 2015

Op weg naar Carnaval 2016: Het verhaal van AKV De Tsoepeneizen! *Aflevering 2: 'Bijna carnavalbeurs'!

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje en / of i.s.m. AKV De Tsjoepeneizen

VERHAAL

Op de redactie van Carnavalaalstkoentje komen allerlei verhalen binnen, het ene al plezanter om te horen dan het andere, maar met onze 'neus' voor interessante items, willen we deze kans grijpen:

AKV De Tsjoepeneizen neemt ons, op regelmatige tijdstippen, mee naar carnaval 2016!

Een verhaal dat gestroomlijnd al loopt vanaf carnaval 2015...

Aflevering 1 gemist? KLIK


AFLEVERINGEN

In verschillende afleveringen updaten we u verder,
met als einddoel 7 februari 2016!

AKV De Tsjoepeneizen:
"Hallo bestekes !

Zoals gezegd, en met de hulp van Carnavalaalstkoentje, aflevering 2 van de Tsjoepeneizen-avonturen naar Carnaval 2016 toe.
Op de intussen al meer dan welbekende blog van Koen nog efkes gaan spieken en nog 145 dagen te gaan ...ongeveer nog 5 maanden en t'es veneir zoeveir!

Vorige keer hadden we het al over den Dozje zen bad, waar we nog moesten aan beginnen.. Daar is intussen werk van gemaakt ! Den Dozje zit niet meer in zen badjen, 't water en schuim (den isimo dus) zijn weg. 
De led-lichtjes zijn weggehaald, alles proper en wel nor de containers gedaan ... Ding Dong ! voor de ingewijden ... "


TETTENTOEREN

AKV De Tsjoepeneizen:
"Er blijft enkel nog Dozje over en de tettentoeren. 
Deze laatste staat nog te koop, indien er iemand is geinteresseerd is, lotj mor weet'n! GSM-nummerke van onze veerzitter staat op de bijgevoegde foto. 
Ge kintj ni missen. 
Voor de andere attributen (neuzeken, watertoren, ...) is het al te laat, die zijn intussen allemaal al van de hand. Sorry mannekes."


ETEN

AKV De Tsjoepeneizen:
"Ons jaarlijks eetfestijn komt er intussen volgend weekend ook aan. 
Dees week ons bestellingen doen, de werkplanning ligt vast, ieder Tjsoepken wetj weer wat doen volgend weekend. 
't Zal in ieder geval weer isj in orde zen zoals ieder jaar. 
Voor de geïnteresseerden, er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, te bekomen bij de leden. 
Alvast al ne graleke merci aan al de 'komen eters' en de sponsor!"


2016

AKV De Tsjoepeneizen:
"Zaterdag hebben we nog een vergadering gehad om nog een en ander bij te sturen aan de ontwerptekeningen van het kostuum (de kostuums ...) en aan de wagen ... 
Er werd bovendien nog rekening gehouden met de aanbevelingen die we hebben gekregen van de jury vorig jaar, waardoor nog wat aanpassingen zijn gebeurd. 

Het thema gaan we nu nog niet verklappen, maar we kunnen wel al meegeven dat het iets heel anders zal zijn dan jullie van de Tsjoepeneizen gewoon zijn ... 
Om een tipje van de sluier op te lichten : we zoeken het in 2016 iets verder, maar de link met Oilsjt zal natuurlijk niet ver weg zijn!
Blijven liken hé bestekes !

Ons FB-pagina zit intussen aan 440 likes en ons artikels worden met de nodige belangstelling gevolgd, waarvoor hartelijk dank! We zitten aan een gemiddelde van 600 views per artikel, wa dammen natierlek fantastisch vinnen hein ! Hou jullie dus nie in om ons FB-pagina AKV De Tsjoepeneizen te 'liken' en stuur maar door naar de vrienden, vriendinnekes, nonkels, tantes en wa weetek nog allemoal !

Groeten van de Tsjoepkes!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten