Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 19 februari 2017

Stoetthema 2017: De Saazers - 'Steel-e-maan, waar de tijd bleef stille staan'

Foto: ©Patrick De Boeck: De Saazers 2017

38 JAAR

AKV De Saazers is één van de Kleine Groepen met een roemrijk verleden!

De groep heeft z'n wortels eind jaren 70 (ontstaan 1979) en stapte officieel mee als ingeschreven AKV sinds de stoet van 1981.

Stoet 38 komt er aan in 2017...

©De Saazers 2017

2017

ONDERWERP:
'Steel-e-maan, waar de tijd bleef stille staan'

UITLEG:
"‘t Hois Steeleman, in de volksmond beiter gekendj als Steilemaan in de Niestroot, es wereldberoemd in Oilsjt en omstreiken. Al 100 joor keje dor alles koeipen da ge mor kentj peizen vèr oon te doeng. Vanalle ondergoed, van alles vèr in a bedde en vèr in a bad ... Ge’n kentj dor niet misvraugen. Na da ze oindelèk oeik isj een nieve vitrin gemokt emmen, willen weir eer in de stoet isj in de veirf zetten."

IN HET ALGEMEEN NEDERLANS:
"Het huis Steeleman, in de volksmond beter gekend als ‘Steilemaan in de Niestroot’, is wereldberoemd in Aalst en omstreken.
Al 100 jaar kun je daar alles kopen wat je maar kunt bedenken: ondergoed, bedlinnen, badhanddoeken … je kun ter niets misvragen.
Nu ze eindelijk een nieuwe vitrine gemaakt hebben, willen we hen in de stoet eens in de verf zetten."


Foto: ©Patrick De Boeck: De Saazers 2017

Katrien:
"Ons onderwerp 'Steel-e-maan woor den toid bleef stille stoon'...
Eerste groep die eens iets doet rond Steelemaan, de welgekende zaak in de Nieuwstraat.
Hebben nu vorig jaar hun zaak vernieuwd, maar achter de etalage blijft alles nog hetzelfde met de gekende winkelmeisjes in schortjes..."


Foto: ©Carnavalaalstkoentje: De Saazers 2017, 17/01

Katrien:
"De wagen stelt de winkel voor, oud en nieuw!
Met dus de oude en nieuwe 'vitrine'...
Mevrouw Steelemaan was in 1976 zelfs bloemenfee van mijne paps Prins Johny Cooman..."


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje: De Saazers 2017, 18/02

Katrien:
"Er gaan 40 leden mee in de stoet en uiteraard doen we in de eerste plaats mee om ons te amuseren. Natuurlijk is een mooie plaats ook meegenomen.
En er is nog nieuws:
Prins Michel (1971, 1973 & 1978) gaat voor de derde keer op rij mee met ons in de stoet en komt dus uit Tenerife naar hier terug..."


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

2016


2015


STOETLIEDJE



GESCHIEDENIS

Het verhaal van De Saazers! KLIK

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje

2015


2014


2013


2012 



Met dank aan AKV De Saazers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten