Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 24 februari 2017

Stoetthema 2017: Minder Es Miër - 'Assek steirf, wie onderaaft' er tein moine zeirk?'

Foto's: ©Patrick De Boeck, ©Carnavalaalstkoentje & ©MEM

22 JAAR

Minder Es Miër-Gestoikt is eigenlijk een 'fusiegroep' van ex-Losse Groep Minder Es Miër die in 2009 met AKV Gestoikt fusioneerde.

Deze Middelgrote Groep stelt altijd het 'plezier' centraal,
met de bedoeling om liefst niet als laatste te eindigen...

Een interview met deze sympathieke groep...


ONDERWERP:
'Assek steirf, wie onderaaft' er tein moine zeirk?'

UITLEG:
"‘k Weet da‘k steirf, mor wie onderaaft er tèn moine zeirk? Op 't Oilsjters keirkhof werret onkroid afgedoon, de groengdiensjt doet eer weirk. Steirven doemen allemool, da’s e foit.
’t es t’ hoepen da ons lèste restplosj de moeite weerd is. Het hellevier of roistpap mè gaa leiperkes, da’s de vraug. Ien ding is zeker, weir goon fiesten op onze zeirk mè e stik in ons kraug. "


IN HET ALGEMEEN NEDERLANS:
"Sterven doen we allemaal, dat is zeker. Daarom hopen wij dat onze laatste rustplaats ook de moeite waard is. Wij laten zien dat ons Aalsterse kerkhof een mooie plaats is voor iedere ziel die ernaartoe gestuurd wordt. RIP!"


Gunnar (MEM):
"Ons onderwerp? Het idee ontstond toen er in het nieuws kwam dat het kerkhof in Aalst bij de best onderhouden kerkhoven is van de ruime regio!
Dus dacht de groep: als we 'gaan', vinden we 't voortaan niet erg, met zo'n schoon kerkhof in gedachten..."



Gunnar:
"We gaan met een 20 in de stoet, en ook dit jaar willen we bewijzen dat je met weinig budget toch met iets deftigs kunt buiten komen. Ze vragen om 'nuttig' te recycleren en daar doen we al jaren aan mee. Wie ons volgt, weet dat we altijd bekijken hoe we low budget onze wagen kunnen opbouwen.
Kijk naar de foto's, da's toch nog 'afgewerkt' ook hé?!"


Gunnar:
"Ambities?
De stoeten en carnaval zonder ongelukken doorkomen.
Ons 3 zotte dagen amuseren, op onze manier!

Welkom op 'ons kerkhof' ..."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van MEM-Gestoikt! KLIK

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht...

2016

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje


2015


2014


2013


2012


Met dank aan AKV Minder Es Miër-Gestoikt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten