Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 16 februari 2017

Stoetthema 2017: Nèm Na! - 'Bè Malvina Chassei grabbelde allemaan wel insj ne lekstok mei!'

Foto's ©Patrick De Boeck: Nèm Na 2017

STOET 1

AKV Nèm Na gaat in 2017 voor de 1e keer mee in de carnavalstoet!

Deze Kleine Groep probeert meteen een zoethoudertje te zijn, letterlijk dan!

Snoep je mee van hun verhaal?

©Nèm Na! 2017

MALVINA

ONDERWERP:
'Bè Malvina Chassei grabbelde allemaan wel insj ne lekstok mei!'

UITLEG:
"Ge zetj ni van Oilsjt as ge Malvina ere smokkelwinkel ni etj gekost! Allemaan eit valeiven ast'n kleintjes was op ‘n hoek van de Sintj Joezefstroot iet oit iën van eer smokkelpotten goon grabbelen. Akv Nèm Na pakt eir vedrom mei nor dienen nostalgischen toid en daugt de mensjen oon de kant oit iet oit de smokkelpot te grabbelen!"

IN HET ALGEMEEN NEDERLANS:
"Elke Aalstenaar kent de snoepwinkel nog van Malvina op de hoek van de Sint Jozefstraat. Elke student van het SMI heeft ooit wel eens lange vingers gehad in Malvina haar snoepwinkel. Malvina nam immers steeds haar tijd alvorens ze achter haar toog stond. AKV Nèm Na neemt iedereen terug mee naar deze nostalgische tijd en daagt iedereen langs het parcours uit iets uit de snoeppot te grabbelen."


INTERVIEW

Dag Guy, een paar weken voor carnaval en jullie zijn in kleur reeds bezig?
"We mogen niet klagen maar hebben wel nog een pak werk voor de boeg hoor. Onze vrouwen staan er veel beter voor eigenlijk. Maar het komt goed, de laatste vrijdag voor carnaval is onze doop en dan zullen we echt bezig zijn met de allerlaatste details aan de wagen."

Je bent echt wel trots op jullie groep lijkt me?
"Inderdaad, ik ben een fiere voorzitter. Bovendien maken wij alles zelf van A tot Z en dat is toch een enorme voldoening."

Kan je wat meer over jullie onderwerp vertellen?
"Bè Malvina Chassei grabbelde allemaan wel insj ne lekstok mei!
Iedereen die van Aalst is kent Malvina wel denk ik, Malvina heeft de meest gekende snoepwinkel ooit in Aalst uitgebaat.

Wij gaan terug naar die tijd en gaan de mensen aan de kant laten genieten van die nostalgische snoepen en die grappige momenten die kinderen beleefden toen ze probeerden iets mee te grabbelen zonder dat ze het zou zien.
We nemen om en bij de 400kg snoep mee trouwens ook, zodat de mensen aan de kant kunnen mee snoepen."


Wat is jullie verwachting dit jaar?
"Het is ons eerste jaar dus dat wordt moeilijk om ons zelf eigenlijk in te schatten met de andere groepen. Bij de eerste 20 zou ideaal zijn, de eerste 15 is fantastisch natuurlijk. Heel weinig groepen, quasi geen, zijn er in geslaagd om dat in hun eerste jaar te doen.
Maar er zijn natuurlijk heel veel goede kleine groepen dus het wordt moeilijk.
Maar al bij al willen we ons vooral in de stoet en nadien ons amuseren, dat primeert nog altijd."

Zijn er speciallekes aan het kostuum of de wagen?
"Ik denk dat we ons vooral richten op een fijn afgewerkte wagen, waarbij we vooral oog hebben voor details zoals echte snoep van vroeger die quasi nergens nog verkrijgbaar is, reclamepanelen van vroeger, isimopoppen die tot in detail zijn geverfd… En natuurlijk onze sjikkenbak, als hij omhoog staat is hij toch snel 6.5meter hoog dus dat kan al tellen.
Ons kostuum is een heel kleurrijke creatie waar we enorm fier mogen op zijn trouwens!"


Aldus sprak, Guy Cornand (alias den Belsj, voorzitter Akv Nèm Na!)

• Op dinsdag 05/04/'16, stelden we ze in primeur ook voor: KLIK

LINTJES

• Vanaf vrijdag 17 februari te verkrijgen in kantine 
  van d'halle en in den hangar van Nem Na!
• Luxeblad mè 8 linjekes aan 15€.
• Ver de echte verzaumeleers, oevergangen oeik 
  te verkroigen be de Paroi oon 25€.


Met dank aan AKV Nèm Na!

4 opmerkingen:

  1. Met veel dank aan de mensen van Nèm Na voor deze mooie ode aan mijn oma, Malvina Chassé! Het was een leuke verrassing! We hebben ervan genoten en pinkten een emo-traantje van geluk weg toen jullie passeerden! Carnavalsgroeten, Ilse Van den Brande

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nem na nu al 2 jaar groep met heel hoog niveau!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb op f book vernomen dat jullie een oilsjtersche versie van monopoly gemaakthebben, is die nog te krijgen, en mag ik de prijs kennen, ik ben geinteresseerd

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb vernomen dat nemna een echte oilsjtersche monopoly hebben uitgegeven, is die nog te krijgen, zoja ik heb interesse en zou graag de prijs weten, waar kan ik het afhalen gr

    BeantwoordenVerwijderen