Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // Peter Van Keer, Seppe Baeten & Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Binnenkort volgt Karel Van de Winkel 'De Sjalen' nog en zijn er al zeker 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2024! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 25 mei 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 30: AKV Krejeis

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck,
              ©Bjorn Van Ryckeghem & AKV Krejeis '17

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze dertigste aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met secretaris Stijn Jansegers!



Stijn:
"Een FANTASTISCH jaar achter de rug, met als kroon op het werk ... de 1ste plaats bij de middelgrote groepen!
Amai, wat een gevoel gaat er door je hele lichaam als je je als laatste hoort afroepen.
FEESTJE!!!"



Stijn:
"Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om ALLE Krejeizeneizen (en hun familie), Petjes Guy en Paroi, Metjen Evie, sympathisanten, vrijwilligers, helpende handen,... te bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet, verantwoordelijkheid en daadkracht.
Krejeizeneis zèn es gewoein TOP!"



Stijn:
"Het thema 'Oilsjt... ne blommekei' lag al een maandje vast toen op woensdag 27 april 2016 hal 1 en 10 door de verschrikkelijk brand volledig in de as werden gelegd. Eerst gingen we via ons thema enkele verdienstelijke 'Oilsjteneirs in de blommekes zetten', na het bekomen van de brand (ook al waren we geen rechtstreeks slachtoffer) is dit verschoven naar het 'eerbetoon voor Petjes Guy en Paroi'..."


Stijn:
"Al snel na carnaval 2016 bleek dus dat we iets met bloemen gingen doen. Onze 'denktank' finaliseerde al vlug wagen en kostuum en toen konden we aan de slag! Eerst dachten we eraan om met echte bloemen werken... we legden zelfs contacten in Zundert hierover, maar dit bleek financieel onhaalbaar.
Dan maar op zoek naar een alternatief, want met een schatting van 50 000 nodige bloemen mag je niet 'treuzelen'. Er werden uiteindelijk bijna 75 000 bloemen verwerkt in wagen en kostuum... een huzarenstukje.

Het bouwen van de wagen verliep tamelijk vlot... we konden rekenen op onze trouwe leden met hun kennis allerhande! Want bij Krejeis maken we (zoals elk jaar) het meeste ZELF (dit jaar 95%, denk ik): de beweging in de wagens, de mechanieken van de bloemen, isomo, het snijden en verwerken van de foam, elk bloemetje handmatig plakken, kostuums, liedje, ... . CHAPEAU voor iedereen die hieraan meewerkte!"




Stijn:
"De week voor carnaval, op de doop, werden we op onze beurt verrast door een zelfgeschreven liedje en 'opdracht'... van onze petjes Ding-Dong Guyken, Paroi en metjen! 'De blommekes van Krejeis' ging die avond door merg en been en gaf ons de kracht om er nog een weekje vollenbak tegen aan te gaan"


Stijn:
"Toen we de donderdag voor carnaval voor het eerst alle wagens achter elkaar plaatsten in de FLORA, verschoten we van onszelf: 'Amai, wat hebben wij gemaakt?'.
Dan alleen nog hopen op goed weer, veel volk langs de kant in de C en vooral geen pannes aan de wagen of defecten aan de mechanieken."



Stijn:
"Het wachten en aanschuiven om te mogen vertrekken duurde lang, heel lang.
Uiteindelijk vertrokken we om kwart voor 7 (!!!) toen we de Zwarte Hoekbrug over reden.

De stoet zelf vorderde zeer vlot, de meeste mensen applaudisseerden en zeiden volmondig 'WOOOW'!
En na een stoet 'zonder maleiren' begin je dan beetje bij beetje te hopen op een 1ste plaats... wat uiteindelijk nog een keer lukte!
Onze 2de ster is binnen..."



2018

Stijn:
"Een blik op de toekomst... 2018?

De wagen is grotendeels verkocht, dus dat is ook al leuk meegenomen.

Vorige maand is de 'denktank' (12 enthousiaste creatievelingen) voor het eerst bijeen gekomen. Daar worden mogelijke thema's naar voren geschoven, besproken en uitgewerkt. De Krejeizeneizen staan reeds in dezelfde richting... want het onderwerp 2018 werd al beslist!

De 'danktenkers' (na een paar DUVELS) zijn dus volop aan de slag om de uitwerking (qua wagen, kostuum, liedje, humor en interactie met het publiek) zo tof mogelijk te maken. Ze zullen weer rekening met ons moeten houden, zelfs in den A!"



JUBILEE

Stijn:
"Tevens wordt het ons jubileum-jaar, want KREJEIS viert 30 jaar!
Dankjewel Koen, dat we ook daarom als 30ste groep aan het woord mogen komen in jouw 'Terugblik'!"


Krejeis won ook de stoet van 2011:


Stijn:
"In de komende 'stille' periode werken we verder om de groep NOG HECHTER te maken, door allerlei (leden)activiteiten te organiseren:"

- volgende week kan je ons vinden op de 'Alles-voor-stoeten-beurs' te Blankenberge
- vanaf juli tot september spelen we wekelijks volleybal in den Osbroek
=> wie ons graag eens "uitdaagt" contacteer Nils Picqueur

- de opdracht van ons Metjen en Petjes zullen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan 😎
=> iedereen is volop bezig met z'n eigen blommeken te kweken, via de genummerde zaadjes die we kregen op den doop


Stijn:
"Op die manier hopen we in de toekomst te blijven schitteren met goed uitgewerkte thema's (met een KREJEIZE-tintje).

Ons JUMBO-mosselfestijn zal dat dit jaar doorgaan op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november 2017 in de FLORA!
We verhuizen na 20 jaar uit 'Artichoke' omdat deze zaal onze immense massa mosselen-smullers niet meer aankon...
Wij maken ons sterk om, via de verhuis, onze eters weer het nodige comfort (én gekende kwaliteit) te geven die ze verdienen!

Met vriendelijke groeten,

Stijn en AKV Krejeis."



Met dank aan AKV Krejeis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten