Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 9 mei 2017

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 4, 2017-2018. Aflevering 23: AKV Droeig

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Patrick De Boeck,
               Bjorn Van Ryckeghem & AKV Droeig '17

TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze 23e aflevering van het vierde seizoen 
'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen,
of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2017?
2) Een blik op de toekomst... ...2018?

Interview met Kayleigh van AKV Droeig!



Kayleigh:
"Onze carnaval is zeer goed verlopen.
Heel content met de 3 dagen.

Ik was als laatste toegekomen op de vorming omdat ik, samen met nog iemand van de groep, iedereen moest schminken en helpen aankleden.
En als je dan komt afgestapt en ge ziet uw groep daar volledig in tenue in de verte staan springen en dansen op ons liedje, vol adrenaline en goesting, de tranen vloeiden rijkelijk 😛."
Wij hebben ne zondagstoet gehad zoals we 't gedroomd hadden.
Ons leden die er allemaal voor gingen, super ambiance en sfeer..."



Kayleigh:
"Zo fier op onze groep, we zijn in 2013 gestart als groep kameraden, met als doel om ons te amuseren met ons passie, en 't is een leuk gevoel nu om te zien dat we da nog altijd zijn.
Weliswaar met meerdere leden, want we zijn ondertussen met 37 leden + 9 kinderen.

Ikzelf was natuurlijk weeeeral ziek, dus de nachten waren nie echt lang voor mij ma soit 😛"



Kayleigh:
"De maandagstoet was idd ne mindere dankzij 't strontweer, maar wij stonden er als groep en hebben ons alweer geamuseerd en gedanst tot het einde.
Maar een warme douche en een kommeke soep waren achteraf welgekomen!"



Kayleigh:
"De uitslag was raar...
Ze hadden ons nog niet afroepen en zaten al aan nummer 30 van de kleine groepen...
Dus de ongeloof en euforie was immens...
Maar jammer genoeg moet er iets fout gelopen zijn en waren ze ons vergeten afroepen, en zijn we dus uiteindelijk op plaats 32 geëindigd.

Waar we heel blij om zijn en we verwacht hadden..."



Kayleigh:
"Na carnaval is 't een week rustig geweest, maar daarna zijn we 'in de rollercoaster gestapt' en zijn we er terug ingevlogen.
Ons thema ligt sinds begin mei vast, en we staan alweer te popelen om eraan te beginnen.

Hier is 't carnavalsbistje dus belange nog nie moe 😉"



Kayleigh:
"Onze activiteiten zijn grotendeels hetzelfde: koekjesverkoop, eetfestijn, en paar evenementen waar we met broodje warme beenhesp staan
(waarvoor we intussen al goed gekend zijn).
Maar sinds dit jaar doen we er een groots evenement bij, maar 'alles op zijn tijd'..."

Met de groeten van AKV Droeig!"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten