Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zaterdag 10 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - 'De Laatste Week': Ruiten beschilderen, 'Grote reklam', Verbroedering, Kinder carnaval in 't Hofje en Het Museum!


DE LAATSTE WEEK?

Nog veel te doen...

Met een mix van diverse soorten reportages bij elkaar gegoten!
We spraken met Patrick De Ceuleneer, kortweg 'Keut'

ROITEN

Keut:
"Er zijn nog enkele collega's die ruiten beschilderen, maar ik heb hier ene paar vaste plaatsen op het Statieplein.
De bedoeling? Een verhaal te brengen... Van de stamgasten, de cafébaas, of rond een  carnavalsgroep die hier het lokaal heeft. Ik doe nu slechts enkele cafés meer per jaar. Maar 't blijft kriebelen als ze me vragen..."



Keut:
"Ik ben er nu 61 jaar...
Ooit begonnen met ruiten te beschilderen voor een beetje zakgeld aan mijn 16 of 17 jaar.
Carnaval is gegroeid,maar deze traditie bl ijft gelukkig bestaan.
En elk jaar win ik wel nog ergens één of andere prijs bij één van de cafés in de wedstrijd van 't stad... Zoals dikwijls eens met 't Ajointjen."



WEL BESTEDJ


Dat 'Oilsjt Een Glitterstad' is, dat is nu wel duidelijk in het straatbeeld aan 't Bergenhof...


VERBROEDERING

AKV De Tsjoepeneizen & OLG Sjepap: al jaren kameroden en dus ja, jullie mogen eens op de blog zo...



SCHOLEN

Liefst 10 prinsen van De Prinsencaemere in SBS 't Hofje te Hofstade.
Maar ze hadden in de school zélf ook een Prins en een Prinses...


MUSEUM

En we bezochten het Stedelijke Museum 't Gasthuys, op zoek naar Affiche-inzendingen en Ontwerpen voor de Popverbranding 2018...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten