Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 1 februari 2018

Aalst Carnaval 2018 - OTAK 'Oilsjters Tool Akse Kommetei' stunt met extra grote Nominette!


STUNT

Het Oilsjters Tool Akse Kommetei (OTAK) stunt met een extra grote Nominette.

Naar aanleiding van de heisa omtrent het toelaten van vreemde moedertalen op de speelplaats, hebben enkele mensen OTAK opgericht. Zij willen dat het prachtige Aalsterse dialect behouden blijft en dat de Aalsterse kinderen het Oilsjters hanteren als taal op de speelplaats.

Jan, voorzitter van OTAK:
"Oilsjters moet de voertaal zijn op alle Aalsterse speelplaatsen en pleinen. Dat is de enige manier om ons dialect niet verloren te laten gaan. We namen cartoonist Erwin Van Mol onder de arm en hij ontwierp onze prachtige Nominette, het is een verwijzing naar de verschillende bevolkingsgroepen in onze Aalsterse scholen."

Carnavalaalstkoentje:
"De Nominette zelf heeft niet het standaardformaat?"


Jan:
"Correct. Deze Nominette is maar liefst 20 cm lang en 7 cm breed. We vroegen aan de firma Nominette of ze voor ons een aangepast formaat konden weven, aangezien de tekening van Erwin enorm gedetailleerd is. Ik moet zeggen, het resultaat is fantastisch!"

Carnavalaalstkoentje:
"Ik neem aan dat we de Nominette gaan te zien krijgen tijdens de carnavalsdagen?"

Jakkie (pr-verantwoordelijke binnen OTAK):
"Er zullen enkele exemplaren tijdens carnaval uitgedeeld worden. We zullen zeker Prins Alex eentje bezorgen.
Bij de levering ontdekten we dat er een speciale Nominette bijzat, twee halve aaneen. We hebben twintig bladen gemaakt met beide Nominettes op. Met de opbrengst willen we Oilsjterse Diksjoneirs kopen en deze schenken aan de Aalsterse basisscholen."

Jan:
"Een blad met de grote Nominette + de speciale kost 20€. Van die speciale zijn er maar 20 exemplaren dus zeer zeldzaam. Echt iets voor de echte Nominettenverzamelaar!"

Koentje:
"Waar te koop?"

Jakkie:
"Vanaf 1 februari, NU dus, bij Duopaint!
Opgelet!! Aangezien OTAK volledig clandestien te werk gaat, zijn de namen in dit interview fictief!
Heeft uiteraard te maken met de staatsveiligheid ! Ze waren ons bijna op het spoor ! ...Daarom schuilnamen !!!"


Met dank aan OTAK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten