Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 22 februari 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 2: AKV De Tsjoepeneizen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tweede aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

'T OILSJTERS DNA...



Interview met Koen Van Nieuwenhove, AKV De Tsjoepeneizen


Koen:
"Ons droi zotte doagen liggen alweer achter ons. Tijd voor een terugblik.
Voor de Tsjoepeneizen was het een speciale editie ... Weliswaar kozen we voor een radicaal andere aanpak dit jaar. Een totaal andere wagen en een totaal ander kostuum dan jullie gewoon zijn van Tsjoep ... Maar wel met een oilsjters thema. Jullie weten nog wel, DNAalst, naar analogie van het cultureel programma dat in onze stad liep. Ons stoetliedje was hierop volledig afgestemd en eentje dat blijft plakken ook..."



Koen:
"Dat vertaalde zich in een 22e plaats op 46 kleine groepen.
Dat is 4 plaatsen achteruit ten opzichte van vorig jaar. En toch ... mogen we niet klagen. We blijven het herhalen, gezien ons beperkte budget meer dan een goede prestatie. Er zijn groepen die met een dubbel budget draaien en daarom niet noodzakelijk beter doen.

Over budgetten gesproken, ook dit jaar weer lag het niveau bijzonder hoog, wat zich uitte in een 'Unesco waardige stoet'. Laat ons echter niet teveel uitwijken naar het Disney niveau...
Wij bewijzen al jaren dat het ook anders kan en we staan niet (meer) alleen..."



Koen:
"Nog een pluim voor de organisatie! In de C van de stoet staan -Tsjoep had startnummer 62- heeft misschien wel zijn voordeel om licht uit te spelen, maar het betekent ook laat terug in de hallen. Dit keer dus niet, alles verliep heel soepel, heel weinig stilstand in de stoet en dat vertaalde zich naar normale uren van binnenkomen..."


Koen:
"Tsjoep staat natuurlijk ook -naast de stoet- voor plezier!
Er is de prijsuitreiking, maar er is ook nog carnaval zelf voor ons ...
En daar zijn we dit jaar weeral eens grandioos in geslaagd.
Het mag worden gezegd, tradities zijn er om in ere te houden. Bezoekje aan den Den met de pompier, Campari moment, met als aanvulling een Porto momentje voor de insiders ..., de botsauto's, de dinsdagmorgen samenkomst ...

Tenslotte nog even carnvalaalstkoentje bedanken voor de samenwerking. Daar zijn we nu al een flink aantal jaren mee bezig en we zouden het graag zo houden.

Kortom, wij hebben ons weer super geamuseerd, en we hopen vooral hetzelfde voor jullie als lezers / Oilsjteneers / Oilsjteneskes / Carnavalisten! Tot binnenkort!

Met de groeten van De Tsjoepkes!

Carnaval Oilsjt is dood ... Lang leve Carnaval Oilsjt!!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & ©Koen Van Nieuwenhove

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©AKV De Tsjoepeneizen & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten