Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 26 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 21: AKV De Zjieverleppen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze eenentwintigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

ONBESCHREIVEN BLAD



Interview met Cali, AKV De Zjieverleppen


Cali:
"We hebben met 'De Leste Zjiever' geprobeerd om origineel uit de hoek te komen. Een gazet vol weetjes en anekdotes, onze eigen geschiedenis en een aantal zaken die élke carnavalist wel op één of andere manier boeit.
Het brengen van dit thema was nog de grootste uitdaging. Met Koentje en Rutger als 'engeltje' en 'duivel', met een paar krantenkiosken en interactie, met het verhaal van de gazettenverkoper en daarbij een tof dansje en een aanstekelijk stoetliedje.
Een geheel dat op zich wel klopte, maar ergens een klein beetje jammer dat ons doel, de top 10 terug halen, niet lukte.

Na onze 8e plaats in 2017, hadden we dat voorop gesteld. Helaas is 12e worden net niet wat we gehoopt hadden.
Qua tijd was het doorwerken tot de laatste uren. zoals het bij een krant hoort, werd de 'deadline' gehaald.
Maar we hebben er veel tijd ingestopt. Ik moet dan ook de leden opnieuw danken voor hun grote inzet: zowel de wagenbouwers, kostuummakers, ontwerpers, als degene die de gazet in elkaar stak. Een dikke merci!"



Cali:
"Onze carnavalsbeleving als groep was supergoed! Wij hebben een pompier en staan op de wachtlijsten voorlopig. Op dinsdag mocht hij wel op 't Statieplein pronken. Maar 3 nachten ambiance: spreekt vanzelf dat iedereen moe was tegen de woensdag. We hebben ons geamuseerd!

Ik wil ook eens zeggen dat we buiten carnaval om, een groep vrienden zijn en dat het tof is dat er velen elkaar ook kennen buiten de groep.
Die 'sfeer' zorgde ervoor dat we eigenlijk een volwaardig aantal leden hebben. Het 'maximum' van wat doenbaar is.
Nochtans waren er genoeg aanvragen van kandidaat-leden. Moet zijn dat het bij ons zo slecht niet is hé...

En we zijn supertrots: de Prins van Wies komt van bij ons hé! Met Stoffels een supertijd beleefd. Natuurlijk niet te onderschatten, de voorbereiding, campagne, de verkiezingsavond... Maar tijdens Carnaval Wieze, mochten we van dichtbij meemaken, dat 'onze Prins' ten volle kon genieten!"



Cali:
"Qua activiteiten plannen we onze moederdagontbijtactie op 13 mei. Een BBQ in juni en ons bekende petanquetornooi, telkens het 3e weekend van september.
Onze 2e CD verschijnt waarschijnlijk in september (rond de carnavalsbeurs). Voorlopig is die al rijk gevuld! 


Na het succes van de eerste CD, hebben we opnieuw gekozen voor dezelfde formule: een aantal bekende liedjes die nog niet eerder verschenen op een CD, een paar liedjes eigen werk en dan een aanvulling van potentiële hits. En een samenwerking met Den Boein...
Net als bij CD 1, staan er opnieuw nummers op, die hits gaan worden."



Cali:
"2019 zelf?
Is nog wat ver, maar het 'leeft' al!
We willen terug een goed thema brengen, met nog meer interactie.
Hoe is nog de vraag, maar sowieso start alles bij de keuze van de uitwerking. De focus zal ook liggen op één of meerdere 'eyecatchers'.
We zullen er met andere woorden terug staan! Vol goede moed, op naar ... 3 maart!


Met de groeten van De Zjieverleppen..."


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Zjieverleppen

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere, ©Davy De Coninck & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten