Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

donderdag 15 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 14: AKV Drasj


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze veertiende aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

KIEZEN



Interview met Nordin, AKV Drasj


Nordin:
"Eigenlijk is dit het 2e jaar op rij dat we een supercarnaval hadden: spirit, ambiance, vrij zorgeloos en relatief weinig stress. De 'spanning' en 'verwachtingen' waren gezond. We hoopten vooral dat we terug op de rails zouden komen. Na 4 tot 5 jaar steeds aan de top bij Middelgroot en jammer genoeg toen niet gewonnen, overheerste in 2017 en 2018 een heel ander gevoel.

Niks moest, we wilden in 2017 een rustig overgangsjaar en in 2018 terug bij de top 10.
Het schoonste bewijs dat de groep helemaal is opengebloeid, is het aantal aanvragen van kandidaat-leden.
De buitenwereld kreeg een ander beeld van Drasj: een gezonde mix van jonge en ervaren, gedreven mensen, die plezier willen maken.

Als voorzitter en bestuur is het dan fijn te merken dat die boodschap aankomt. Carnavalisten die dat dan 'oppakken' en verder vertellen. Zo bekomen we terug een groot aantal gemotiveerde leden. Daarvan een deel jonge gasten die iets kunnen of iets willen leren. Da's belangrijk voor de toekomst."



Nordin:
"Drasj organiseert enkele succesvolle activiteiten en we hopen jullie daar allemaal welkom te mogen heten.
Ons beroemde hamburgerfestijn (laatste weekend augustus), ons eetfestijn (eind november) en de wafelverkoop... 
Op 31 december, willen we, na het succes van de eerste editie, een vervolg bouwen aan ons 'eindejaarsavonddiner'. Uiteraard meer details en info hierover in de loop van 2018..."


Nordin:
"We werken met een driestappenplan. Het is een publiek geheim, maar na 'De Poenpakkers', hadden we het even moeilijk.
Als groep moet je daarom een stapje achteruit, om later terug vooruit te kunnen.
Momenteel staan we er goed voor. De tweede stap was dan ook om alles te kneden tot een goede groep, vrienden die vaak in het weekend weggaan, mensen die zich willen inspannen en vooruit kijken... En dan is er tenslotte de derde stap, 25 jaar Drasj in 2019...


Het eerst jaar Drasj? Ooit opgericht in 1995, maar toen was het té laat om zich in te schrijven. Eén jaartje later, in 'jaar 2', is Drasj dan wel gestart als AKV.
Opgeteld, vieren we 25 jaar Drasj in 2019. Net als we 15 jaar vierden in 2009...
Lange tijd grote groep geweest en sinds 2012 de stap gezet naar Middelgroot. 

Volgend jaar dus als 3e laatste, van onze categorie, in de 'C'..."


2019

Nordin:
"Er waait een nieuwe wind en, ongeacht wat het resultaat zal worden, willen we voortaan met gezonde ambities Drasj terug op de kaart zetten.
We zijn zelfs nu al volop aan het plannen. Er liggen concrete ideeën klaar en, dankzij een goede samenwerking, willen we ongekend vroeg beginnen met alles op papier te zetten. De uitwerking daarvan zie je op 3 maart 2019 in de stoet.

Maar 'een verplichting tot een resultaat'? Die tijd is voorbij. Het enthousiasme van de voorbije jaren heeft ons doen inzien dat carnaval voor Drasj, in de eerste plaats moet beginnen met 'plezier maken'. Groeit dat uit tot een succes, dan ben ik overtuigd dat deze groep nog een mooie toekomst te wachten staat. Mét garantie dat we samen, nog veel toffe momenten gaan beleven. 


Met de groeten van AKV Drasj!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Drasj

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Niky De Wever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten