Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

vrijdag 9 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 10: AKV Pertotal


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tiende aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

DOZJE N°5



Interview met AKV Pertotal


Pertotal:
"We kozen bewust dit thema voor in de 'A': een visuele uitwerking, met 'prikkels' voor de neus en de vele parfumflesjes. Met 'op kop' onze Dozje op zijn 'pot'.
Ja, Oilsjt vergeet je nooit. Een prachtig thema in kleuren en... geuren...
Volledig gemaakt door onze eigen mensen. Een aantal ervaren carnavalisten, ondersteund door een grote, jeugdige kern!

De bedoeling was om met de ganse groep op de wagen te staan en ons zo te tonen aan het publiek.
Geuren mocht je letterlijk nemen, want de geur van Dozje n°5 werd zo een begrip.
De stoet(en) verliepen heel vlotjes. Geen mankementen gehad en zowel wij, als de mensen aan de kant, amuseerden zich..."



Pertotal:
"Gedurende het jaar hangen we sterk aaneen. Bij ons trekken we vele weekends erop uit met de groep.
Samen iets gaan drinken, een feestje... met z'n allen op de afspraak...
Dus was het geen probleem om met carnaval ons nachtelijk uit te leven! We zijn een 'gralek actieve groep'. Niet alleen met de 'drie zotte daugen'. Maar ja, carnaval was jammer genoeg té rap voorbij...

We moeten iedereen bedanken die Pertotal 2018 steunde: van onze leden, tot de dooppeter en -meter, van de sponsors tot mensen die 'achter de schermen' hun steentje bijdroegen en we hopen dat ze er volgend jaar ook terug bij willen zijn..."



2019

Pertotal:
"Bij ons een aantal buitenstoeten, da's traditie, maar eigenlijk ook wel plezant. Daar gaan we, op Denderleeuw na, zonder wagen naartoe.
Dus ja, we hebben onze dans die we in Aalst OP de wagen brachten, een 'grond'versie mogen geven.
Tot in Limburg zullen ze zich Pertotal herinneren.

Traditioneel houden groepen evaluatie- en bestuursvergaderingen en daarna is het beginnen brainstormen: wat zijn mogelijke thema's? De activiteiten,... Kortom, het valt eigenlijk nooit stil.
 

Tenslotte proberen af te breken en, indien mogelijk, zaken te verkopen en jawel... Daarna is het bijna tijd om erin te vliegen en terug op te bouwen.
Met de groeten van onze liefst 50 leden en nog meer sympathisanten, en iedereen is welkom op onze (lekkere) eetfestijnen.

AKV Pertotal, 39 jaar jong in de 91e stoet!"



Reportage: >©Carnavalaalstkoentje & AKV Pertotal

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten