Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 20 maart 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 17: AKV De Snotneizen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze zeventiende aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?

KIEKEKOT



Interview met Tom, AKV De Snotneizen


Tom:
"Nogmaals een jaar van bevestiging in de top 5, met na een 5e, een 3e en een 4e plaats, nu terug de TOP 4.
De Snotneizen in de B, dus met 'De Vos in 't Kiekenkot', gekozen voor een politiek, maar 'totaal anders' gebracht thema.
Alles wat er moest opstaan, stond erop! 11 vossen, tientallen kiekens, 7 wagens lang, 50 meter in totaal... We hadden een vrij vlotte voorbereiding, maar gelukkig op tijd gestart... Veel details op onze wagen en daar was dus veel werk aan.

Het is een uitdaging: élk jaar een thema vinden en 'totaal anders' zijn. Toch herkenbaar ook, met een stempel op onze eigen stijl. We bouwen graag een wagen die je aandacht trekt: grote en kleine figuren, fijne en originele mechanieken... En een maximale herkenbaarheid van het thema. Dit jaar ook: politiekers in onesies...

De stoeten op zich zijn erg vlot verlopen, juist de zondag, om de Grote Markt op te draaien... Niet makkelijk, die bocht in de Kerkstraat. Da's technisch een huzarenstukje, een aandachtspunt voor een evaluatie... Want die blokken, die kan men beter plaatsen."



Tom:
"Dit jaar kozen onze leden om eens te dansen en niet op de wagen te staan. Vandaar veel meer inzet op het kostuum en da's geslaagd!
Iedereen, van klein naar groot, bleef 2 stoeten lang dansen, 52 gekostumeerden!
We hadden een erg aantrekkelijk stoetliedje en de kiekens als handpoppen, maakten het af. Net als onze imposante vossenstaart en de grime. Veel leuke reacties op gehad.

De stoet verliep voor ons in de 'B' op schema en startte om 16u15, met aankomst om 19u30. Da's het best mogelijke scenario.
Ook de maandag alles vlot, kortom: we hebben ons goed geamuseerd, eveneens tijdens de carnavalsnachten.
Ik wil hierbij nog eens iedereen bedanken... Voor- en achter de schermen. Al onze leden hebben getoond dat ze zich willen inzetten voor carnaval en je mag het mooiste en beste thema op tafel hebben, zonder de inspanning van vele handen, kan het niet gerealiseerd worden..."



2019

Tom:
"Er liggen voor 2019 2 mogelijke thema-scenario's op tafel.
Als grote groep heb je eigenlijk een vol jaar werk aan carnaval. Eén ding staat vast, we gaan proberen iets 'ferm' neer te zetten in de 'C'.
Welk thema het ook zal worden, het is opnieuw wagenbouw van zeer hoog niveau.
Elke week zie je ons in de hallen. Er zijn ook al 'kiekens' verkocht en de jongste jaren raken onze wagens vrij vlot 'aan de man', dat hopen we opnieuw: een goede verkoop.

Om dan vanaf de zomer terug te starten met de opbouw.
Onze groep bleef en blijft aaneen hangen. Er diende (voorlopig) niemand zijn ontslag in en dat doet enorm deugd. We vormen een hecht 'blok' vrienden, ook buiten carnaval.
Mensen die samen plezier maken, maar zoals gezegd, ik mag er ook op rekenen als er gewerkt moet worden. We zijn een groep die ook streeft naar netheid in onze werkhal, naar overzicht, naar 'kwaliteit' en 'afwerking' en ik denk dat die elementen samen ervoor gezorgd hebben dat we nu staan waar we staan...

Ik ben dan ook trots om voorzitter te zijn van al deze toffe mensen!
Ik dank ook iedereen die ons steunt door onze activiteiten te bezoeken: ons brochettenfestijn, de spaghetti, de 'Nacht van de Zwette Maan' en de verkoop van onze beroemde, lekkere vlaaien. Je bent opnieuw welkom bij ons!

Met de groeten van De Snotneizen..."



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Snotneizen

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten