Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 17 juli 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 52: AKV Stièndoeid


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze tweeënvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!

De zondagstoet:


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'DER HANGT IET IN DE LOCHT'Interview met Kurt, AKV Stièndoeid


Kurt:
"Goede voorbereiding in een C-jaar. Sinds we met iets deftig wouden buitenkomen én we nog altijd alles zelf doen, lag de workload en de stress hoog.
Minder promo dan het 'jaar van de poncho', maar desalniettemin een sterk thema uitgewerkt, met heel veel licht en originaliteit.
Bovendien bekroond met het mooiste kostuum van de stoet door De Sjatrellen, de 'Sjatt-Friends - Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois', waar we immens fier op zijn!"Kurt:
"De stoet zelf was een 'half drama'...
Na de brand zaterdag voor carnaval, was er blijkbaar ook waterschade aan het systeem dat de muziek doorstuurde naar de duwkarren.
We moesten dus herschikken, want de muziek op de duwkarren was kapot.
We hadden ook gigantische helium ballonnen in de vorm van een wolk met licht, die eigenlijk 'in de locht' boven de dansers moest zweven.
De Chinese kwaliteit liet ons echter in de steek en deze konden niet mee in de stoet.
Teveel gaatjes in de naden... Wat voor ons zeker een meerwaarde en showelement was"


Pech... 'gaatjes in de wolken' en een brand...


Kurt:
"Algemeen deden onze lichten die volledig autonoom gestuurd werden het wel en hier waren we fier op! Kostuum en hoed 'dansten' synchroon mee met de muziek
Einduitslag? Een achtste plaats, de hoogste ooit voor ons.
Dus we waren uiteraard tevreden.
Maar ergens weten we allemaal dat er meer inzat...
Top 5 lag zeker binnen de mogelijkheden, maar we zijn fier!
C-jaar betekent noodgedwongen minder vieren, toch verliep alles 's nachts ideaal...

Buiten mijn sleutelbeenbreuk door den Brol van De Ideale Wereld, die op het Vredeplein geplaatst werd..."


De 'Prijsuitreiking'...


Op 'nachtelijk bezoek'...


De zondagstoet:


ZOMER

Kurt:
"We hielden een BBQ binnen de groep, gezellig met een paar samen.
Zomer en voetbal en nadien misschien nog efkes 'Gentse Feesten' doen..."2019

Kurt:
"Voorbereidingen carnavalsjaar 2019 zijn gestart, thema gekozen, maar we kiezen voor minder druk en minder stress. Amusement zal primeren, al zal je wel van ons horen!
Voetbaltoernooi is al achter de rug, Quiz en eetfestijn volgen nog.
Onze Quiz wordt dit jaar uitgebreid naar een heel weekend.
Daar we een sterke reputatie hebben opgebouwd met onze quiz voor 'niveau ploegen' uit de streek, maar dat het minder op maat is van gelegenheids- en/of carnavalsgroepen, doen we dit jaar ook een dag een heuse 'amusementsquiz', waar de leute primeert.

Verder is er nog gerief te koop van 2018, in feite 'alles is te koop', wie interesse heeft, neem maar contact op...

Met de groeten van AKV Stièndoeid!"


De maandagstoet:


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV Stièndoeid

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Stièndoeid & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten