Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 30 augustus 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 57: AKV De Zwiejtzoel'n


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze zevenenvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'GOKPALOIS'Interview met voorzitter Johan


Johan:
"De aanloop naar carnaval 2018 was voor ons letterlijk een zeer bewogen jaar.
Nadat wij na de stoet van 2017 in onze splinternieuwe hallen moesten binnenrijden, is het voor ons nooit gestopt.
Wij konden onmiddellijk terug aan de slag met het opbouwen van onze infrastructuur. Wij hadden liever eerst Bakka binnengereden, zodanig dat wij in alle gemak en veiligheid ons werkkot konden opbouwen, maar de stad besliste daar anders over.

Voor we het wisten was de zomer voorbij, was de carnavalsbeurs er en was het tijd om aan de nieuwe wagen te beginnen.
Carnaval 2017 was voor ons een zware uitdaging. Na het behalen van de 2e plaats als 3e jaar bij de middelgrote groepen, konden wij in principe maar 1 plaats stijgen. We wisten dat het niet gemakkelijk ging worden. Wetende dat wij dit jaar moesten aantreden in de A-groep."Johan:
"Wij trokken er ons niet zoveel van aan en dachten 'we zien wel' en begonnen te bouwen.
We hebben dat jaar gekozen voor het thema 'Getj altoid prois in de poletiekers eir gokpalois', de politiekers als 'ja-knikkers'.
Als je de politiekers iets vraagt zeggen ze altijd “ja”en eje altoid prois. Komen ze hun beloften na, eje prois en komen ze ze niet na, eje oeik prois..."Johan:
"Rond ons thema hadden we een tof liedje en een promo filmpje gemaakt, waar de Aalsterse politiekers als 'ja-knikkers' de hoofdrol speelden.
Ook op de wagen zag je verschillende politiekers 'ja-knikken' op de vragen van de toeschouwers. De toeschouwers kregen voor wij passeerden een kies-oproepingsbrief waar ze een vraag naar de politiekers konden opschrijven en in onze stembus konden droppen.

Ook de toeschouwers konden “prois” hebben. Onder alle ingezamelde brieven werden 3 winnaars getrokken. Deze kregen een cadeaubon van bloemencenter Peter de Smet."


Ophaling 'Oproepingsbrieven':


De 1e prois had een waarde van €300


2e prois was €150 (geen foto van die winnaar)


De 3e prois? €50
Johan:
"De puzzel paste helemaal, maar onze prijs was iets minder dan verwacht. Al bij al toch tevreden.
Ik had ons graag in de top 5 gezien, maar de bonus jury besliste daar anders over, door ons strafpunten te geven voor de oproepingsbrieven die we uitdeelden.
“Hinderen van de groepen voor ons” luidde het, terwijl onze mensen tussen de losse groepen liepen en er nooit een klacht geweest is. Onze stoetcommissaris is nooit op de hoogte geweest van dit voorval.
Voor de rest was het een super carnaval waarbij wij ons rot geamuseerd hebben!"


2019


Johan:
"Voor carnaval 2019 is alles stilletjes terug op zijn plooi aan het komen.
Wij gaan opnieuw, zoals elk jaar buitenkomen met een afgewerkte wagen en kostuum. De druk ligt nu veel lager tegenover vorig jaar.

Wat het thema betreft zijn er al een paar concrete plannen gemaakt voor wagen en kostumering. We zijn natuurlijk nog volop bezig om er volledig te staan in de stoet van 2019!"Johan:
"Zoals elke jaar geven wij ons spaghettifestijn. Dit jaar gaat dit door op 8 september 2018. OPGELET! Onze nieuwe locatie is SBS De Duizendpootjes (Binnenstraat).
Je kunt er terug de lekkerste spaghetti eten a volonté aan €10!"Johan:
"Onze 1e fuif is er op 15 december 2018: wij hebben meer en meer jeugd in onze groep, waardoor het idee kwam om de 1e maal een fuif te organiseren. Natuurlijk een fuif in thema, dit thema wordt later meegedeeld.

Voor onze taarten–mattentaartenslag: deze gaat door op 12 januari 2019.
Er is keuze uit: 4 mattentaarten, frangipane taart, flantaart, rijsttaart en kriekentaart."ORIGINELE GADGET

Johan:
"In het jaar 2017 waren wij van plan om voor ons 15-jarig bestaan een origineel gadget uit te brengen, maar door de brand en de omstandigheden is dit niet kunnen doorgaan.
Nu alles achter de rug is en op zijn plooi begint te komen, hebben wij tijd gemaakt om deze af te werken.

Mag ik voorstellen;
de UNIEKE Zwiejtzoel'n slabberdasj!!"Johan:
"Voor ons 10-jarig bestaan hadden wij al een grote nominette uitgebracht in A4 formaat, daar waren onze 10 kostuums op te zien.
De Zwiejtzoel’n slabberdasj (nominette) is daarop het vervolg, hier kan je ons kostuum van de volgende 5 jaar (2013-2017) zien. De slabberdasj kan aangevuld worden met een pin met dezelfde tekening, deze kan je dan op de slabberdasj bijsteken.
Deze wordt uitgebracht in beperkte oplage van 100 stuks.

Je kunt deze vanaf 1 september reserveren in voorverkoop, bestellen kan via deze link: https://doodle.com/poll/nrak2idvwpbqf9r3
Dit kan nog tot de carnaval beurs, die doorgaat op 22 en 23 september 2018. 


De complete slabberdasj met de 5 pins komt op €60. Maar goed nieuws voor wie hem voor 22 september reserveert, deze krijgen een korting van maar liefst €10.
Dus reserveren kan t.e.m. 21 september 2018 en dan heb je de slabberdasj voor €50 i.p.v. €60. Hou onze FB-pagina in de gaten.

Diegenen die op voorhand bestellen, kunnen hun slabberdasj komen ophalen op de carnavalsbeurs op 22 en 23 september 2018.
Als er nog beschikbaar zijn zullen deze op de beurs nog aangeboden worden aan €60,00.

Buiten de pins bij de slabberdasj, kunnen er ook een aantal (100 stuks van elk) apart verkregen worden aan €3/stuk.

Met de groeten van AKV De Zwiejtzoel'n!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Zwiejtzoel'n

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere, ©AKV De Zwiejtzoel'n & ©Geert Segers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten