Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 6 augustus 2018

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik Jaargang 5, 2018-2019 - Aflevering 55: AKV De Steijnzoel'n


TERUGBLIK / VOORUITBLIK!

In deze vijfenvijftigste aflevering van het vijfde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2018?
2) Een blik op de toekomst... ...2019?


'WEIR TELLEN AF...'



Interview met voorzitter Steve Vandyck


Steve:
"We hadden een ongelofelijk goed jaar!
Dat wel! Een vlotte opbouw, mooie uitwerking van het thema en ik was trots op wat De Steijnzoel'n presteerden in de stoet...
Onze wagens mochten gezien worden, er was veel ambiance, het thema zeer herkenbaar en de stijl, zoals we zelf graag bouwen.
We zijn wagenbouwers. De details maken het af, de kostuums waren prachtig, de hoeden, het stoetliedje... Alles klopte...

Maar de uitslag? Ja, we gunnen het Krejeis, de jury beslist uiteraard, maar mijn grootste ontgoocheling is niet 'verliezen', maar wél tweede worden. We doen 31 jaar mee: 16 keer daarvan de top 5, waarvan liefst 9 keer die meest 'ondankbare' 2e plaats. Dan eigenlijk nog liever 3e.
Tweede wil zeggen: 'net niet'. dan knaagt het, want dan zoek je oorzaken, wil je weten waaraan het ligt, maar anderzijds: we staan er terug hé!
Mooi bij de top van de Middelgrote Groepen, dat was op voorhand ergens het doel: top 5, maar liefst zo dicht mogelijk eindigen... En daarin slaagden we met glans!"



Steve:
"Na carnaval? Wij doen geen buitenstoeten, wie ons wil zien, moét maar naar Aalst komen.
Op 30 maart stelden we, 2 jaar na Prins Raf, opnieuw een Kandidaat-Prins voor.
Massi is al jaren Steijnzoel in hart en nieren en wil er volledig voor gaan. En daar zijn we trots op!
Ja, het zal niet makkelijk zijn, want we hebben volgend jaar ook de 'C' voor de groep en ik kan nu al zeggen dat de plannen in 'uitvoering' zijn.
We kozen al een onderwerp, dat vastligt. Net als het ontwerp van kostuum en de tekeningen voor de wagens.
We bouwen steeds op 2 locaties: in mijn hangar in Impe en we huren ook in de werkhallen (hal 2).
Daar zullen we sowieso een deel van de nieuwe wagen maken.

Maar een privé hangaar? Ik heb het geluk dat ik mijn groep kan helpen. Helaas zijn er een pak groepen die zich te pletter werken, alleen maar om het budget voor de huur van hun loods te kunnen betalen..."



Steve:
"Het is voor élke groep een énorm werk het budget rond te krijgen. Voor ons ook...
Uiteindelijk doe je het voor onze carnaval en je weet, ik neem geen blad voor de mond. Ik durf het zeggen, maar het respect van de stad voor de carnavalsgroepen, zou toch wel groter mogen zijn.
We zien zelfs geen jury meer passeren, zelfs dat hoeft (blijkbaar) niet meer?
Leg mij eens uit: hoe kun je dan exact weten waarover het gaat, waarom een groep een thema koos en waarop je moet letten?
 

Ha ja, zegt men, het moet onmiddellijk overkomen. Ja? Dan maken we een Disneyparade en geen Oilsjterse carnavalstoet meer. Zo is het aan het evolueren.
Daar zeggen we 'nee' tegen: ik stop dan nog liever met grote wagens en ga over naar het niveau om een simpele show te brengen, zonder dat het nog iets betekenen moet...
Een toneeltje? Dat was ook de 'basis' van de stoet, héél lang geleden...

Maar goed, de groep zelf? Er komen een paar leden bij, er gaan er enkele weg en uiteindelijk zijn het altijd dezelfde die een groep trekken.
Generaties overleven en gelukkig zijn er bij onze jeugd bij, die willen werken. En zetten de meeste leden zich hard in.
Maar je ziet toch heel vaak dezelfde gezichten, ook bij ons..."



2019


Steve:
"In 2019 willen we dus uitpakken!
Blijvend motiveren van een groep vrijwillige handen, om terug avonden en nachten desnoods op te offeren, om er op die 3e maart te staan... Met een wagen én met kostuums en met alles, voor wat?
Om TROTS te zijn op onszelf. En hopelijk eens dromen te doen uitkomen.
Al zullen we sowieso met veel plezier ons tijdens de carnavalsnachten amuseren aan onze pompier.
Want DAT is eveneens carnaval vieren...

We zijn deze zomer volop bezig aan het Bloemencorso van Blankenberge.
Vorig jaar kwamen we een 'visje werpen', om te zien wat het inhoudt. Maar bloemen steken beviel ons eigenlijk wel.
Dit jaar besloten we met een eigen wagen deel te nemen, thema Charlie Chaplin, verwijzend naar 'zwart/wit' en de 'stomme film'. Bij 'At The Movies' kon dat uiteindelijk niet ontbreken.
Het zal een mooie wagen worden, maar vooral, we willen tonen dat dit ook 'ons ding' is. Het is een kans te laten zien wat we waard zijn!"


QUIZ DER QUIZEN


Steve:
"Het laatste weekend van de zomervakantie (vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september), pakken we uit met onze 2e 'Den Oilsjtersen Quiz der Quizen'.
Een allroundquiz, maar wél eentje met uitsluitend vragen over (Groot-)Oilsjt, carnaval, de Oilsjterse 'maatschappij', Oilsjterse figuren, afbeeldingen, straten, vroeger én nu... Kortom, daarom alleen al is die quiz uniek!

Wie vorig jaar kwam, weet het wel: er is aandacht voor de sfeer (& gezelligheid), de deelnemers krijgen élk van de 2 avonden een bierplank per team...
De presentatie en het werk achter de schermen is van Prins Frank. Dat geeft op zich al geregeld humor en we tonen een handige powerpoint, met veel afwisseling. Bij ons vliegt de tijd voorbij.
Zelfs praktische proeven zijn voorzien en je kan het zo zot niet noemen, of het steekt erin.

Verder hebben we, dankzij onze sponsors Duopaint, Hubo, Feestartikelen Liebaut, Dranken Picqueur, VHW, Innotec, Bisschop...., een heleboel prijzen in waardebonnen voorzien, méér waarde zelfs dan de inschrijvingskost voor de quiz, van 'amper' 50 euro.
Als je ziet wat je er allemaal voor in de plaats krijgt?
Wie vorig jaar kwam, schreef zich al massaal terug in, maar, er zijn nog plaatsen.
Ik herhaal het: liefst Oilsjterse carnavalsgroepen en / of kandidaten (want die zijn ook welkom).

De Oilsjterse Quiz der Quizen moet op termijn 'legendarisch' worden, dus we hopen u zeker te mogen verwelkomen...
Je kan iets bijleren en vooral, vooral u eens 2 avonden goed amuseren!

Met de groeten van De Steijnzoel'n!"



Reportage: ©Carnavalaalstkoentje & AKV De Steijnzoel'n

• Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten