Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 12 maart 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 1: AKV De Salongcarnavalisten!


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze eerste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?'Onder de klokken van onzen bajordtoeren werren de schoenjste liekes geboeren'

Interview met Stefaan!


Stefaan (woordvoerder):
"Wij hebben dit jaar als groep zijnde een nieuwe mijlpaal bereikt, eentje waar we zeer trots op mogen zijn: onze hoogste positie ooit behaald!
Een fantastisch mooie 'cijfer 6', eindelijk erkenning na jaren van deceptie en onderwaardering en dat met een bijzonder fijn en tot in de puntjes uitgewerkt én doordacht thema...
Waarbij we ALLES ZELF hebben gemaakt!"Stefaan:
"Dus, als je ons vraagt 'hoe onze carnaval 3-daagse is verlopen', krijg je bij elk Salongsken een instant smile op zijn of haar gezicht, het was GE-WEL-DIG, het was AF!!
En ik en wij wil(len) iedereen die er bij betrokken was hiervoor nog eens uitermate bedanken!
 

Toen ze onze uitslag afriepen, wisten we niet wat we hoorden. Iedereen viel in elkaars armen, er rolden traantjes van blijdschap, kortom het was euforie ten top, zelden gezien!
Hier mochten de klokken extra voor luiden!😛"Stefaan:
"Dit bekom je uiteraard niet, zonder er eerst heel hard voor te werken: zowel inzake wagen als kostuum.
Daar worden we eindelijk voor beloond en dit alles in een voor ons vrij vlotte stoet, zonder veel hiaten en met massa's 'duimpjes' en 'applaus' van het laaiend enthousiaste publiek!

En niet alleen de stoet, maar ook de carnavalsnachten met de groep waren dit jaar weer buitengewoon goed. Met zoals altijd feest tot in de vroege uurtjes... Met deze sterkte, hechte equipe kan dat ook niet anders..."2020

Stefaan:
"We trekken met veel plezier deze lijn naar de toekomst toe gewoon door, door ons te willen bevestigen. Maar wat ook absoluut niet onbelangrijk is, tegelijk onze voetjes op de grond te houden.
Als enige grote groep waren we genomineerd voor de 'Kleine Ver-Sjatt-Cé Prois', voor mooiste kostuum in de stoet. We werden knap vierde!

Ook in de buitenstoeten zijn de Salongskes een graag geziene gast...
Na Mortsel en helaas 'teveel wind in (de) Boom', is het rijtje gevuld met Denderleeuw, Poperinge, Willebroek en Opwijk."


Buitenstoet Mortsel:


Stefaan:
"Verder plannen we nog 2 eetfestijnen...
Met spaghetti voor de zomer en in het najaar stoemp.
En ja, ik ben begonnen aan de voorbereidingen van onze 17e stoetliedjes-CD.
Release? Ergens rond de carnavalsbeurs, kort na de zomer dus.
Voor de fans: je kunt onze belevenissen steeds volgen op onze facebookpagina en via carnavalaalstkoentje.

Of we al denken aan een thema voor volgend jaar?
Laat ons eerst nog even nagenieten.
Maar uiteraard zullen we met véél zin terug te vinden zijn in de werkhallen. Daar vertoeven we eigenlijk praktisch het ganse jaar door...

Met de groeten van de Salongskes..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Salongcarnavalisten

Foto's: ©Rik Kiekens (groepsfoto), ©Carnavalaalstkoentje & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten