Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 12 juni 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 35: AKV De Snotneizen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze vijfendertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetliedje / Stoetclipje:'20 Joor Getraat En Van Giejn Fiestjen Benaat. Nen poesseloinen jubbelee... ten pakken weir GANS de famille mei!'

Interview met De Snotneizen!


Tom 'Doiker' (voorzitter):
"De voorbereiding is zéér goed verlopen.
We hebben veel gewerkt aan een wagen vol 'finesse', gevuld met de koninklijke familie en al hun... ezels!

Want een koningshuis, verdiende een koninklijke ontvangst.
Een surprise voor de kijkers, onze 60 Koninklijke Snotneizen!
Iederéén zat op de wagen, 3 trekkers en 7 wagens in totaal.

Begeleid door een meervoudige lichtshow, want zoiets is voor Aalst uniek!
Liefst 3 dagen lang waren we bezig met al die lichteffecten te monteren. Alles moest en zou functioneren op het ritme van de muziek.
Geen eenvoudig 'werken met spotjes', maar met oneindig veel detailverlichting..."


Opbouw, 12/12/'18


Tom:
"De laatste uren ogenschijnlijk kleine zaken nog attractiever gemaakt... Mechanieken (wielen draaiden mee) getest en zoveel meer.
Alles perfect uitgeschaduwd en de de 'oooh's en aaaah's' waren in de hallen al goed voelbaar. Bezoekers waren énorm onder de indruk...
 

Ook de kostuums beaamden de 'perfectie': licht verwerkt, op tijd af, pruiken voorzien...
Stoetliedje aangepast tot het 'in optima forma' was. Wat het moest zijn? Een koninklijk verhaal, met een humoristische ondertoon, opgebouwd tot een climax."


Opbouw, 30/01/'19


Tom:
"De spanning steeg, iedereen wist wat zijn taak was, van lid tot begeleider, technische ploeg...
Weinig problemen bij het buiten rijden, lang moeten wachten op de start, dus konden we nog wat 'repeteren' voor de interactie.

Iedereen moest meedoen, we deelden tienduizenden servetten uit en ...
Onze wens werd vervuld: we krégen alle toeschouwers mee!
Spontaan applaus, overal mensen die op het tempo van de muziek meedansten en meevierden: 20 joor getraat... Mochten Filip en Mathilde er zélf bij geweest zijn, ze lapten élke koninklijke etiquetteregel een hun laars en stonden bovenop hun koninklijke troon. Daar ben ik overtuigd van!"


Opbouw, laatste week:


Tom:
"Ambities zijn na 2 stoeten als het ware prominent aanwezig en voor vorst, voor vrijheid en voor Oilsjt, wilden we graag 'meedraaien' in de top, wat voor ons 5 jaar top 5 zou betekenen.
Stiekem droomden we van 'meer'. Zeker gezien de impact die we zelf voelden.
Bij 'Luminus' was er in 2016 al mega ambiance, maar dit overtrof dat jaar ruimschoots.

Dan trok je vol overtuiging naar de prijsuitreiking. Iederéén verwacht top 5, 4, 3... Ja, top 3 zou méér dan verdiend zijn en dan werd je derde.
Maar toch... zo'n dubbel gevoel!
We droomden, zeker nadat we alle commentaren lazen, om mee te doen voor die 1e plaats.
De concurrentie is bikkelhard, maar tegelijk... zijn we niet 100% tevreden."Tom:
"Moeten we ons erbij neerleggen? Ja! We kunnen niet anders.
Was het verdiend? Wij zitten nu 5 opeenvolgende jaren in die top 5: A, B, C... maakt niet uit. We blijven presteren op ons niveau. Geen zwakke jaren, geen terugval, élke jaar oog voor de grootste graad van afwerking, élk jaar een compleet nieuwe wagen. Zelfs geen pop of kop gerecycleerd...
Dan wil je uiteraard ook eens beloond worden!

De 'concullega's' kwamen ons feliciteren, het publiek (dat zelfs de véle uren werk sinds september niet ziet), ging zo vlot mee.
Geen énkele groep kreeg zoveel 'lof' dit jaar.
Ook was de neutrale carnavalist niet 100% akkoord met de uitslag. Zowel tijdens de prijsuitreiking, als de vermelding van de winnaars bij de popverbranding, werd dat duidelijk gemaakt.
Het heeft niet mogen zijn dus..."Tom:
"Als het ons met zoiets niet lukt en je bekijkt objectief de grote groepen, dan voelen we toch enige teleurstelling.
Je hebt uiteraard de 'smaak' van de jury, maar waar gaat onze stoet naartoe?
Je brengt ambiance of je brengt méér dan ambiance alléén!
Niet elk jurylid kunnen we daarin begrijpen.
Vooral omdat sommige commentaren juist het tegenovergestelde bleken van de realiteit."2020

Tom:
"Hoe het nu verder moet?
Je moét je er wel overzetten, maar het heeft even geduurd.
De rug rechten, ideeën uitwisselen en stilaan een thema bedenken voor de 'A'.
Top 5 behouden? Dat hopen we, maar als we geklopt worden door groepen die het verdienen hoger te eindigen, heb ik daar geen probleem mee.
Dan ben ik de eerste om hen te feliciteren, net als wij nu zoveel bewondering kregen."Tom:
"De grote groepen staan onder een énorme druk: financieel, praktisch en vooral die 'wirwar' aan regeltjes, waarbij men breedte en lengte met een vergrootglas bekijkt. Ik denk dat alle groepen veel te weinig respect krijgen van de organisatoren.
Bewonder ons, geef ons eens een complimentje, een lach, 'plasjt isj in eir annen', stuur een bedankbrief naar de AKV's...
Het mag allemaal véél positiever omkaderd worden. I.p.v. met een meetlat en een zuur gezicht élke millimeter reglement te checken...

Beloon ook degene die wél nog volledig uitgerust hun maandagstoet doen. Met ALLE wagens, kostuums én zelfs een verse laag schmink op hun gezicht. Wij kunnen ook 'half' buiten komen hé, als daar toch geen aandacht (meer) aan gegeven wordt...

Gelukkig mag ik terugvallen op vele mensen die onze groep al lang 'op handen dragen', fantastische leden en omkadering, samen vormen we de 'ziel' van De Snotneizen.
We gaan in 2020 iets brengen dat gezien mag worden, Snotneizen-waardig, dat zijn we onszelf en de mensen langs de kant verplicht."Tom:
"Wie ons wil steunen?!
Welkom op ons eetfestijn: heerlijke brochettes in het weekend van 22 en 23 juni in SBS De Duizendpootjes.
Lust je graag spaghetti? Op 14 september is er ons 'groot pastafestijn'.
De Nacht van de Zwette Maan vieren we zaterdag 9 november in het Forum
En rond het weekend van de Prinsverkiezing zijn er de zo gesmaakte Aalsterse Vlaaien.

Nu nog één keer met de Koninklijke groeten van AKV De Snotneizen!
Ja hoor, de wagens staan in 'hofleverancier-aanbieding' te koop!

Trouwens, we kregen effectief antwoord van het paleis... Hun DNA kon er écht niet bij zijn op 3 & 4 maart... Ze weten niet wat ze gemist hebben... IA.... IA..."Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Snotneizen

Foto's: ©Cris De Wolf & ©Carnavalaalstkoentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten