Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 26 juni 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 40: AKV De Zwiejtollekes


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze veertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'t Es Ni Te Schatten, Oilsjt Eet Iet Me Katten'

Interview met Bruno!


Bruno:
"Als we 'terugblikken': we zijn al in mei 2018 met de opbouw gestart en dat was geen overbodige luxe in tijd. Veel plakwerk en nogal grote katachtige constructies...
Uiteindelijk raakte alles afgewerkt en da's het voornaamste.

Ja, we sprongen er wat uit en dat was ook de bedoeling, eens iets anders brengen...
Wel, we hebben niet echt pech gehad in de stoet, in ieder geval niets wat niet te repareren viel.
Ons stoetliedje swingde inderdaad, dat vonden we wel bij het thema wel passen..."
🙂


Bruno:
"Ergens waren we enigszins teleurgesteld toen we de punten van de jury kregen.
Misschien een extra opleiding voor juryleden voorzien in de 'Academie Voor Carnavalskunsten'? 🙂

Een Oilsjters thema, allemaal Oilsjterse 'kattenfiguren', de Kattenstraat, als ondergrond die letter-roosters, inclusief de spreuken... Let niemand daar dan op? Zelfs de belichting werd voorzien.
Maar al vlug namen we die uitslag voor wat hij was en genoten we van een onvervalste Oilsjterse vastelauved, voornamelijk in ons lokaal 't Ajuintje, aan het Statieplein."2020

Bruno:
"Met carnaval zelf toonden al een paar mensen interesse om lid te worden en ondertussen heeft de groep zich verrijkt met verschillende gemotiveerde, ervaren en minder ervaren Zwiejtollekes.
Het ledenbestand is daardoor een gezonde mix van enthousiaste leergierige 'jeugd' en ervaren, doorwinterde 'oude rotten'.

Het thema ligt ondertussen ook al vast, en de eerste stappen tot de realisatie ervan werden inmiddels gezet.
Met de zomer in het verschiet wordt het even wat kalmer, maar het kriebelt al om er binnenkort weer aan te beginnen..."Bruno:
"Activiteiten? Koken kost geld, en dat is bij ons niet anders.
Vandaar dat we een paar activiteiten gepland hebben..."


Evenementen:

• 28 september: Bingo (met steeds mooie prijzen) in 't Capucientje
• 26 oktober: Halloweentocht met start en aankomst in het prachtige decor van 'Hof Den Tuimelaar'  in Meldert (begin maar al te bibberen...)
• Tenslotte onze 'Wiljen Boef', het eetfestijn met dat tikkeltje (of tikkel) extra. Niet het standaard menu, maar culinaire verwennerij!

Bruno:
"Steeds welkom op onze activitoiten...
Groeten van AKV De Zwiejtollekes!"


Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Zwiejtollekes

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Niky De Wever & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten