Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

donderdag 29 augustus 2019

Aalst Carnaval - 50 jaar De Matotten, is dit het einde of juist een nieuw begin?!


KAKV DE MATOTTEN STOPPEN ALS OFFICIËLE GROEP

Sympathieke, 50-jarige groep slaat nieuwe wegen in!


Groep wou via onze carnavalsblog nog deze tekst naar alle Oilsjterse carnavalisten sturen...

KAKV De Matotten:
"Inderdaad, er werd al heel wat over gespeculeerd de laatste maanden: gaan de Matotten stoppen of niet ?

Na lang beraad en mede door een gebrek aan opvolging en instroom van nieuwe leden zien wij ons genoodzaakt te bevestigen dat wij er als officiële groep mee stoppen.
Na een halve eeuw geschiedenis is dit uiteraard geen makkelijke beslissing.

Dit wil echter niet zeggen dat er een einde komt aan De Matotten. De Matotten blijven doorgaan als een groep vrienden, maar zullen geen wagens meer bouwen.

Wie dus graag carnaval met een groep vrienden wenst te vieren en niet meer met de genoodzaakte verplichtingen van een groep wenst rekening te houden is steeds welkom bij ons.

No stress, only fun is ons nieuwe motto!

Omdat wij de werkhallen verlaten, verkopen wij al ons materiaal en onze wagens. Wie interesse heeft om een koopje te doen mag steeds langskomen tijdens de openingsuren van de werkhallen in hal 4.

Wij wensen bij deze dan ook alle mensen die zich ooit belangeloos voor ons hebben ingezet, onze sponsors, leden en ex-leden, sympathisanten, medewerkers en metjes en petjes op onze beurt hartelijk te bedanken voor hun sympathie, inzet en medewerking gedurende al die jaren.

Groeten van De Matotten..."-> N.v.d.r. vanaf september zijn de werkhallen open op woensdag- en vrijdagavond en zaterdagnamiddag...

DE MATOTTEN MET GOUDEN RANDJE

Onder het goedkeurend oog van 2 van hun stichters én Prins Meyst, vierden De Matotten een gouden doopfeest een week voor carnaval 2019!


Fernand (stichter, oud-voorzitter, foto 'links'):
"Ik zwaaide af in het leger en wou dat vieren met 'kameraden'. Ik werd lid van de 'Koszenklub' in de Leo De Bethunelaan en besloot met mijn 'kozijn' Marc De Kegel en z'n vrienden dat afcheid te vieren.

Via de kameraden van Marc -die al enkele jaren afzonderlijk deelnamen aan de stoet- vroeg ik om eens foto's te mogen trekken van de stoet in 1969 vanop het eerste verdiep.
Zij kenden iemand in de Stationsstraat en zo geschiedde.
De ganse stoet heb ik nadien op dia's gezet.
We waren allemaal érg onder de indruk van Lotjonslos en vroegen ons af: wat als er een 'wagen van ONS' zou meedoen?
We kwamen met wat volk samen: 'Zie de da zitten'?
En zo waren we met 12..."


Het moeilijkste was de naamkeuze:
1. 'Lampetters'
2. 'De Dikke Nekken'
3. 'De Matotten'


Fernand:
"De naam 'Lampetters' won, maar daarmee kon ik niet thuiskomen.
Op 'commando' van mezelf is het dan toch 'De Matotten' geworden én gebleven..."


©Fernand Van Langenhoven, De Matotten als eerstejaars:


Fernand:
"Een Matot komt van 'vormloze aardbei'. De 'Aardbeienfee' van Roosdaal (Pamel) mocht mee op de wagen!"

©Fernand Van Langenhoven, De Matotten als eerstejaars:


De Matotten behaalden hun beste resultaat in 1983... 
   De top 3 bij de Grote Groepen!


-> Geschiedenis deel 1 van 1970 tot 1989: KLIK
-> Geschiedenis deel 2 vanaf 1990: KLIK

We bedanken De Matotten voor hun jarenlange bijdrage aan de stoet en wensen hen véél plezier toe als carnavals(vrienden)groep!!!

Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. De Matotten

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem, krantenarchief & ©Fernand Van Langenhoven

De Matotten in 2018:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten