zaterdag 22 oktober 2011

Prinsessenboontjes op Oilsjterse wijze: Koken met Hoste!


De hele heisa rond de Prinsenverkiezing zorgt ervoor dat het carnavaleske, de unieke Oilsjterse spirit wel eens in de 'vergeethoek' komt.
Aalstenaar en 'Pompierfreak' Michael Hoste stelt dit aan de kaak met een unieke en originele invalshoek!

Hij zegt:
"Ik heb alle respect en sympathie ver Stephanie, en weet dasse da goed gaat doen, maar als Aalstenaar moet je rond zo iets wel ergens iets doen hé.
Ergens zit er ook wat 'protest' in, maar het is vooral om met heel de situatie te lachen.
Als we dan toch een 'Prinses' op ons bord krijgen, dan gaan we d'r maar creatief mee om hé"

En dus staat er al minstens voor 53 dagen -tenzij hij nog meer receptjes ontdekt- dagelijks een receptje op z'n Facebook-pagina!
Prinsessenboontjes Op Oilsjterse wijze, want bij boontjes hoort er meestal wel wat ajuin!

Een voorbeeldje van 'Koken met Hoste':
"e specialleken ver de zaterdag":
Prinsessenbonen met Antilliaanse accenten
(lekker pittig bijgerecht)

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Keuken: Antiliaanse keuken
Smaak: Pittig

Ingrediënten voor 4 personen:
- een beetje boter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 gram sperziebonen
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 thee lepel suiker
- zout en cayennepeper
- mengeling van 5 specerijen (kaneel,komijn, koriander...)

Voorbereiding:
- Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en kook ze in gezouten ziedend water.
- Ze moeten knapperig blijven, dus niet té lang koken.
- Laat ze uitlekken en hou ze even onder de koudwaterstraal.
- Snij de groene paprika in reepjes en hak de ui fijn.

Bereidingswijze:
- Stoof de uien en de paprika in een stoofpot met wat boter.
- Voeg na 5 minuten het tomatenconcentraat, de azijn, de suiker en de specerijen toe.
- Leng indien nodig aan met een of twee lepels water.
- Laat nog 5 minuten stoven alvorens de prinsessenbonen toe te voegen
om ze op warmen in de saus.
- Breng op smaak.

Serveertips:
- De gekruide prinsessenbonen opdienen bij geroosterd of gebakken vlees (vb. lams)

Elke dag alweer een vers recept te vinden via z'n Facebookpagina!

Hoste als pompierliefhebber:
http://nl-nl.facebook.com/pages/KRusty-Customs/272706189633
Ik ontmoette deze Carnavalist met een Pompiershart al eens afgelopen zomer:
http://carnavalaalstkoentje.blogspot.com/2011/07/carnavalaalstkoentje-ontmoette-michael.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten