Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

zondag 27 februari 2011

Winterfoor Aalst

Ieder jaar bij carnaval hoort ook de kermis! De winterfoor 2011 was er nog tot en met zondag 13 maart. De Foor telde dit jaar liefst 104 kramen!

De winterfoor kon je terugvinden op de Grote Markt, het Esplanadeplein, de Hopmarkt, de Houtmarkt en de parking van de Keizershallen.
Eén van de topattracties werd de première van de Loop Fighter Revolution of 'Rock & Roll' (zie foto). Deze ging tot op 24 meter hoogte met een gigantische kracht over de kop. Ook niet voor softies was de XXL: daarmee 'vloog' je tot 50 meter hoog!




Filmpje DRA:

winterfoor Aalst from DigitaleRegioAalst on Vimeo.

Doop van de carnavalwagens

De laatste week voor carnaval is er nog zo'n traditie: de doop van de carnavalwagens. Ik was bij de doop van De Matotten aanwezig en zoals steeds komt er een pak volk meegenieten! Een 'meter' en 'peter', enkele schepenen en de toekomstige 'burgemeester voor 3 dagen' (prins Kristof II). Maar ook de zanger van het stoetliedje (Kristof I), versnaperingen en doopsuiker...Dat verdient een bloemetje...









Sfeer...

Elk jaar weer krijgen vitrines en etalages komische karikaturen. Ook het Aalsterse Stadhuis en het Station ontsnappen niet aan de carnavalssfeer!






Fotoreportage uit de werkhallen: bezoek 26 februari

De laatste dagen...straks de laatste uren. Alles komt in kleur en dan zal het wonder geschieden: 63 tot in de puntjes verzorgde carnavalgroepen, aangevuld met honderden losse groepen (én uiteraard het 'officiële' gedeelte) sieren de Aalsterse Carnavalstoet op 6 en 7 maart 2011...Een fotoreportage gemaakt 1 weekje voor het feest: