Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 24 november 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 37: AKV 't Es Noig

TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze zevenendertigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee tijdens het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:J J de Nieve Zonnekening!

Interview met Sisseloe!
Sisseloe(voorzitter):
"Het thema van 't Es Noig in 2020 was 'J J, de nieve Zonnekening'!
Jean-Jacques De Gucht, beter gekost as 'J J', spiegelt em geejren in de Spiegelvoiver van Oilsjt...
Mé een zwoon op 't meer of me ne step deer 't stad, J J eeget allemool g'at.

J J es echt 't zonneken in hois.
Lang Leve de nieve Zonnekening van Oilsjt....Lang Leve J J!"

Sisseloe:
"Ons thema lag al vast van voor de zomer.
De tekeningen van de wagen en het ontwerp van het kostuum lagen reeds klaar én we hadden zelfs onze stoffen al gekozen.
Daarna werden de maten opgenomen bij onze leden en konden we starten met het werk in de hallen en aan onze kostuums.

Het harde labeur resulteerde in een mooie wagen met J J als 'schitterende blonde zonnekoning' op de 2e wagen en op de trekker stond hij al eens afgebeeld als … borstbeeld (inclusief 'doivestront')."Sisseloe:
"J J zelf hebben we nauw betrokken in het verhaal.
Zijn charisma, zijn 'uitstraling' en jawel, zijn persoonlijkheid, werden allemaal 'weerspiegeld' in onze uitwerking.
Hij werd peter, droeg ons kostuum en paradeerde mee op de Grote Markt!"

Sisseloe:
"De uitslag was waar we op hoopten: een top-20 plaats (19e) en vooral veel appreciatie voor wat we brachten.
Als je dan hoort dat ook onze kostuums op veel bijval mochten rekenen bij het publiek en dat iedereen (van Oilsjt) ons thema snapte.
DAT was het doel!

De nachtelijke ambiance ontbrak er zeker niet aan en na elke editie doen de wildste verhalen de ronde over het 'kostelijk amuseren' en de vele carnavalsgrappen die we uithaalden. Alles bij een welverdiende 'pintj' (en meer)..."

Sisseloe:
"Het tussenseizoen is door corona helemaal anders uitgevallen dan normaal.
Amper buitenstoeten, toch ook een bron van inkomsten...
Uiteindelijk moesten ook wij ons neerleggen bij de 'werkelijke feiten', namelijk dat (op)bouwen aan de 93e stoet in '21 onmogelijk was.
Het jammere is dat ook -last minute- het eetfestijn afgelast werd, maar in de toekomst proberen we daarvoor een andere datum te prikken.

Verder wil ik zeggen dat we best wel trots zijn op onze groep!"Sisseloe:
"...'Ons gralek goe amuseren', vooral dat missen we als carnavalsgroep: geen feestjes, geen werkhallen, geen vergaderingen, geen 'samen toeleven' naar één doel, DAT is de essentie toch?

Aangezien dat 'vervelende virus' nog niet weg is, focussen we eigenlijk metéén op het 20-jarig bestaan van 't Es Noig in de stoet van... 2022.
Laat ons hopen dat we dan vastelauved vieren uiteraard!

Groeten van AKV 't Es Noig!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV 't Es Noig

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Hans Stieperaere & ©Carnavalaalstkoentje

't Es Noig 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten