Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 14 augustus 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 49: AKV Droeig


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze negenenveertigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Oilsjt Carnaval es ne groeite kinjertoin'

Interview met Kayleigh!


AKV Droeig:
"Carnaval 2019 was voor ons eigenlijk een soort van sabbatjaar.
Niets moest, alles mocht. We deden ons goesting en we zagen wel tot welk eindresultaat we kwamen. We hadden het wat gehad met de druk van “we willen beter en beter worden”. Dus zijn we afgelopen jaar volop gegaan voor “we gaan ons gewoon ferm amuseren”. En dat was er aan te zien..."AKV Droeig:
"We hebben ne zalige carnaval gehad. Gezakt qua plaats, maar dubbel en dik gestegen qua groepsfeer. Echt wat we nodig hadden!
De nachten waren de max. We hebben terug carnavalsnachten beleefd zoals in ons eerste jaar..."2020

AKV Droeig:
"Vol moed, energie, passie,... op naar carnaval 2020.
Zo'n rustig jaar heeft ons deugd gedaan!

We zijn er volledig ingevlogen. Ons thema was op een week tijd beslist.
Er vertrokken enkele leden, maar hebben ook een enorme winst aan nieuwe leden. En iedereen is erop gebrand om te beginnen.
We gaan dit jaar voor een echt carnavalesk thema, kostuum, en wagen..."AKV Droeig:
"Zo minimalistisch het vorig jaar was, des te energieker zal het dit jaar zijn.
We gaan voor kleur, beweging, en uiteraard, zoals elk jaar, ambiance!

En activiteiten? We hadden onze travestieavond in juni, een snoepjesverkoop en op 28 september kun je heerlijk komen eten op ons eetfestijn!
Doorlopend vanaf 11u30 tot 22u in zaal Torengalm in Aaigem.
Varkenshaasje, hutsepot of tongrolletje in kreeftensaus? 3 lekkere keuzes...

En... We organiseren dit jaar, samen met ons clublokaal café Strokens en de lokale motorclub MBFI69, een Halloweentocht door de baantjes van Mere en Haaltert!
Voor de 'fans' is er uiteraard eveneens onze jaarlijkse cavaverkoop in december..."AKV Droeig:
"Tot slot nog dit...
We zijn gestart in 2014 als vrienden onder elkaar met een passie voor carnaval en zo gaan we carnaval 2020 opnieuw tegemoet.

Groeten van AKV Droeig!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Droeig

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten