Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 1 februari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV 't Es Noig: 'Lotj A Kremeiren In Geiren En Koleiren'


'Lotj A Kremeiren In Geiren En Koleiren'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als zesendertigste in een (lange) rij, AKV 't Es Noig!


Sisseloe (voorzitter):


"We hebben iets voor hé: na zoveel jaar beloven, zeggen, nog meer beloven en 'zagen', was er de plechtige opening van het Oilsjterse crematorium.
Dankzij burgemeester Anny De Maght-Aelbrecht werd dit dossier opgestart en het is dan ook aan haar dat we dit jaar vroegen om metje te worden van 't Es Noig!"


'Bij AKV ’t Es Noig kun je je laten cremeren in geuren en kleuren. Eindelijk is het ervan gekomen! Na zovele jaren met veel wikken en wegen opent ons nieuw crematorium op de Siesegemkouter. Wij stellen dat voor op een ludieke manier.'


Sisseloe:
"Het is onze 17e stoet en het verhaal over het crematorium is ouder dan onze groep zelf!
We zorgen voor een ludieke uitbeelding vol humor...
Het is de bedoeling om terug te keren naar een meer traditionele wagen na 2 jaar een opbouw van 'laag naar hoog'.
Er staat dan ook niemand op de wagen (op de kindjes na).


Ons (toepasselijk) stoetliedje is gezongen door Peter Delclef.
We brengen begrafenisondernemers, een pop van Anny en ... de oven uiteraard.
En ja, de onze zal wél werken dus😉
Daarbij hoort een dansje, een tof kostuum en veel plezier!
Dat is wat télt..."


Opbouw 4 januari:


Sisseloe:
"Ambities? 2 jaar terug, in de C, behaalden we de 19e plaats, maar vorig jaar pas 37e.
Eigenlijk is dat 'focussen' op een 'plosj' niks voor ons. Hadden we dat ooit willen doen, was deze groep al lang 'fini'. We doen mee voor het amusement, omdat we een Oilsjters thema kiezen en omdat we graag deftig buiten komen.

Voor de fans, er zijn lintjes te koop..
Dus ge weet het: Lotj A Kremeiren in geiren en koleiren!

Groeten van AKV 't Es Noig."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep 't Es Noig als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Hans Stieperaere & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten