Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

vrijdag 17 juli 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 21: AKV Oeverboeft


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze eenentwintigste aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'De Flora doet de boeken toe, woor goon weir nâ nortoe?'

Interview met Daan en David!


Daan:
"Net als de voorbije jaren kwamen we al kort na carnaval samen -met de creatievelingen van de groep- om tot een thema te komen.
De ontwerpen van de wagen en het kostuum, kregen ook deze keer snel de juiste vorm. Dit dankzij onze jarenlange samenwerking met Bram De Baere en Atelier Sandy.

Na een gezamenlijke 'knipdag', konden we met onze stoffen terecht bij Christiane en ook voor het eerst bij Atelier P.
Daar 'toverde' ons kostuumteam, in een leuke sfeer, de kostuums in elkaar.
Vanaf september gingen ook de werken in de hallen in een stroomversnelling, maar onze grootste uitdaging bleek toch het harnas met de luster te zijn...
In één harnas kroop al snel 12 manuren, want het aanbrengen van de kralen en de lichtjes was een titanenwerk."Daan:
"We probeerden dit jaar ook om onze wagen ‘ecologischer’ op te bouwen, in hoeverre dat kan met isomo.
Enkel de koppen van Yvan en Werner waren nieuw, de lijven werden herwerkt. Het stadhuis bouwden we volledig met recuperatiematerialen. We vinden het immers belangrijk om ons steentje bij te dragen inzake duurzaamheid.
Ook voor de activiteiten hadden we verschillende nieuwigheden: een buitenstoet over de landsgrens én we boden onze helpende handjes aan op festivals.
Uiteraard blijft carnaval een hobby, zelfs bij activiteiten primeert plezier en 'groepssfeer'."David (voorzitter):
"Onze stoet verliep best goed, rekening houdend met de weersomstandigheden.
Op de vorming kregen we nog te maken met heel wat regen, maar eens op het traject zelf konden we in droge omstandigheden het beste van onszelf geven.
De kostuums, met de vele pareltjes in de lusters, hielden allemaal goed stand. En ook de wagen, die al sinds de ochtend aan de kaai stond opgesteld, bleek ‘stormproof’..."David:
"Door de reglementswijziging, omwille van het stormweer, hebben we ons jammer genoeg niet in volle glorie aan het publiek kunnen tonen.
We hadden net een extra inspanning geleverd om meer mechanieken te integreren in onze wagen en die mochten we, terecht maar jammer genoeg, niet gebruiken.

Zo had de pop van Keizer Kamiel meters hoog in een luster moeten bengelen boven onze wagen, waar hij nu troosteloos achter de wagen hing.
Op die wagen zouden ook leden hebben plaatsgenomen op alle zuilen, zuilen die beweegbaar waren op de tonen van de muziek. En als apotheose hadden we ook confettikanonnen voorzien die de volledige lengte van onze groep zouden bestrijken. Jammer genoeg mochten ook die niet bemand worden door de hoogte waarop ze stonden opgesteld."David:
"De uitslag?
Als je 2e wordt in een prachtige stoet als die van ons, dan kan je niet ontevreden zijn.
Na onze stunt vorig jaar met Peter en Julie van MNM, vonden we het belangrijk om opnieuw te bevestigen met een sterk concept.
Ik denk dat die missie zeker geslaagd is.

Natuurlijk hadden we vooraf wel ergens gehoopt om (nog) een plaatsje beter te kunnen doen, daar gaan we niet om liegen. Maar we wisten dat dit geen sinecure ging zijn als je ziet met welke groepen we in het C-gedeelte bij elkaar zaten.
En uiteindelijk toonden De Schoitkitten zich de verdiende winnaar, daar kunnen we ons zeker in vinden.
Dit jaar botsten we op hen, vorig jaar op de Zieke, misschien komt onze beurt ooit nog wel?
We blijven gewoon jaar na jaar ons best doen. En als ik kijk naar de sfeer en de drive in onze groep, denk ik dat het ooit wel eens zal lukken."David:
"Wat carnaval 2021 brengt, is vooralsnog onduidelijk.
Ook wij zagen al verschillende opbrengstactiviteiten in het water vallen en bekijken nu of we ons spaghettifestijn, gepland begin september, kunnen laten doorgaan.

De kostuum- en wagenplannen liggen klaar, al wachten we daar nog eventjes af om te bepalen welke richting we uiteindelijk zullen uitgaan. Maar één ding is zeker: de volgende carnavalseditie is het de 10e stoet voor AKV Oeverboeft en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan!

Groeten van AKV Oeverboeft!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Oeverboeft!

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Oeverboeft 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten