Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 5 februari 2024

Aalst Carnaval 2024 - Stoetthema AKV Bjein Treizen- 'Weir goon nor Rio'

'Weir goon nor Rio'

Op weg naar Aalst Carnaval 'editie 2024' geven wij alle stoetthema's prijs!

• Wat beelden de groepen uit in de 94e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Daarbovenop krijg je een interview & een blik 'achter de schermen' ...


Vandaag aandacht voor Grote Groep AKV Bjein Treizen!

Om het verhaal van dit jaar helemaal te begrijpen, gaan we terug naar het eerste jaar ... 2013:


Emiel:
"In 2013 is Bjein Treizen gestart als opvallende Losse Groep met 'Sancte Odilon', een ode aan Odilon Mortier, die in 2012 stierf.
Met een 2 PK'tje bolden we door de straten, 4 'oude getrouwe' ex-Brikaljongs, ex-Lotjonslossers, verse Bjein Treizen ...
We zijn nu tien stoeten later en 'die kern van 4' vond dat de tijd rijp was om dit Vlaamse land te verlaten en op (definitief?) congé te gaan naar ... Rio!!

En we lopen terug in de schijnwerpers!
Wat dacht je van een 'replica' van dat 2 PK'tje (deze keer de carnavalsversie), een paar vrolijke 'dames'poppen en uiteraard een grote bende Bjein Treizen die het bont en plezant maken op onze 'partybus', 'feestbus', of noem hem nog beter, de 'Samba-Disco-bus'!

Herman Backaert ('Den Haas' dat we zeggen, want die man was ooit een 'rappe' regionale atletieklegende en hij is ook 'de broer van' Bart van de Groendienst) is nog steeds koppensnijder en zet de 4 'oer-Bjein Treizenkoppen' om in isomokarikaturen."


Het 2 PK'tje voor 2024:


Emiel:
"Weir emmen 't gat in Oilsjt, dus als je in de winter elders in de wereld zomerweer hebt 'rond den toid van carnaval', waarom zouden we dan nog 'kou' moeten lijden?
Regen, wind, sneeuw ... niks daarvan in Rio!

Vandaar dat we dit jaar nog van thema veranderden.
Eerst gingen we nog 'op safari', da's ook warm, maar vol gevaarlijke beesten...

Onze poppen en wagens worden old school gebouwd, dus ijzer, kiekendraad, mousse en dan gazettenpapier (of nog beter telefoonboekenpapier).

De Brikaljongs waren op vele vlakken trendsetter, ook op gebied van 'mousse' te gebruiken.
Aanvankelijk 'plakte' men op de kiekendraad, maar dat kwam vaker los.
Als ik het hoor, grijpen wel méér groepen terug naar dit procedé, of een variant erop.
Het moet ergens nog betaalbaar blijven ..."Emiel:
"Om centjes te verzamelen hielden we een eetfestijn met zalm en steak; een groot succes, mede dankzij een 'beenhouwer met kwaliteitsvlees', die we in de groep te hebben!
Er is ook wat 'jeugd' en da's belangrijk voor de eventuele toekomst ...
Na een zoektocht, bouwen we momenteel in deze hangar aan het Wijngaardveld.

Ambities zijn er nooit geweest, tenzij 'ons amuseren' daaronder valt?
Voor een 'klassement' is er nergens een doel vooropgesteld.
De 'kern' zijn carnavalisten die carnaval zien als uitlaatklep, ver weg van de dagelijkse sleur.
Wie ons wil zien, je kunt er niet naast kijken!
Gelukkig hebben we een ervaren chauffeur, want de 'Samba-Disco-bus' is een behoorlijk groots en bont exemplaar geworden.

Veel plezier en vooral: 'geniet' van vastelauved!

Groeten van 'nummer 21' in de stoet, bij de Grote Groepen: AKV Bjein Treizen ..."Laatste 5 stoeten

-> Volledige geschiedenis: KLIK

Carnaval 2023: '1e Viool'
Carnaval 2020: 'De Bjein Treizen back into time'
Carnaval 2019: 'Eerste bal van de oudstrijders'
Carnaval 2018: 'Koekoekstraat 70 Melle'
Carnaval 2017: 'Gendarmerie Nationale d'Alost'
Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia & AKV Bjein Treizen
Foto's: ©AjoinPedia, ©Carnavalaalstkoentje, ©Cris De Wolf, ©Patrick De Boeck, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©AKV Bjein Treizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten