Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 28 augustus 2019

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2019-2020 - Aflevering 51: AKV De Droeve Apostelen


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze eenenvijftigste aflevering van het zesde seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Carnavalaalstkoentje contacteerde (opnieuw) de groepen, of kreeg spontaan al de medewerking!


Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op Carnaval 2019?
2) Een blik op de toekomst... ...2020?

Stoetclipje:'Op Steirven No Doeid'

Interview met Olivier!


Olivier (voorzitter):
"Carnaval 2019?
Het was een wat vreemde start, waarin we (op korte tijd) een tiental leden verloren, maar tegelijk zagen we mensen met een 'Droef' carnavalshart terugkeren naar onze 'parochie'.
Moet zijn dat het er zo slecht nog niet is hé...

Dat buiten beschouwing, verliep de voorbereiding vrij vlot.
Amper één pop op de wagen, de rest speelde zich af in de 'kerkelijke' kringen."Olivier:
"We hebben ons gralek geamuseerd, écht waar!
Plezant! Want na een jaar van 'herbronnen', besef je wat carnaval betekent: het loslaten van de dagelijkse sleur, ons eens goed laten gaan en onze pompier als 'magneet' waarrond alles gebeurt tijdens de nachtelijke uren.

Judas is onze thuishaven: een pot drinken, socializen met anderen, daar draait het toch om hé?
90% van ons carnavalsgebeuren speelt zich af rond onze pompier. Da's een kostelijk paradepaardje, maar voor ons nog steeds héél belangrijk.
De stoeten gingen vlot, al hadden we op maandag even (kort) panne met onze trekker."Olivier:
"Hoe we een onderwerp kiezen?
Alles doen 'kloppen', daar begint het mee.
Ik heb al de meest fantastische thema's gehoord, maar het moét overkomen bij het publiek en opvallen in de massa groepen die er zijn.
Metéén de aandacht van het volk trekken, daar gaat het om, dus 'speel ermee'.

Ik wil steeds een act zien, waarin iedereen zijn rol speelt, met nog een kenmerk van ons: een stoetliedje dat blijft hangen.
Verder een bijpassend kostuum, liefst met een 'Droeve stempel' en wat beweging en een vlotte dans.
Niet te complex, gewoon 'Droef'.
Dit jaar met de maskers eens iets totaal anders en terug een eyecatcher: een groot opblaasbaar doodshoofd als 'opener'."Olivier:
"Er zaten enkele manuele bewegende elementen op de wagen, je zag dansers voor de wagen, en mensen op de wagen.
En ikzelf... was de priester.
Weet je dat ik mijn kostuum pas de zondag van carnaval voor het eerst zag?
Maar daar had ik alle vertrouwen in!

Het 'geheim'? Bij De Droeve is er het duo Katrien en Wen. Zij is lid en onze kleermaakster, hij is begeleider. Samen vormen ze de basis van ons 'team kostuum'.
Je kan er blind vertrouwen in hebben: alle creaties zijn origineel en op en top uitgewerkt. Daar zit heel wat talent in!
We laten één proefkostuum maken en van daaruit komt het tot leven en werken we het van A tot Z af..."Olivier:
"Als groep ben je tegenwoordig een klein bedrijfje geworden, er komt ontzettend veel bij kijken en dan kun je verschillende richtingen uit.
Ook in onze 'zware' categorie, de Middelgrote Groepen!
Of je draait mee aan de top en dan ben je er een gans jaar dag en nacht mee bezig, of je kiest puur voor het amusement en dan ben je er ook nog veel mee bezig, maar dan is er nog iets anders dan 'carnaval' alléén. Ons zie je amper in de hallen in het laagseizoen.
En buitenstoeten? Nee... Vroeger nog eens de Arend, maar wie ons nu wil zien komt best af naar de carnavalsstoeten!

Respect voor wie kiest om die grote(re) budgetten bijeen te harken, maar wij doen het liever kleinschaliger.
We kijken eens rond, recupereren graag (wagen)onderdelen die passen voor ons onderwerp, aangevuld met nieuw materiaal.
Bij Middelgroot proberen we wel goéd en 'Oilsjt waardig' te zijn.
Maar bij De Droeve draait het rond kameraadschap, het plezier primeert op al de rest en al zeker op de uitslag. Geen idee hoeveelste we eindigden..."2020

Olivier:
"De 'C' was een uitdaging en is zeker niet ons favoriete deel van de stoet. Bij de laatste hertrekking, vroegen we spontaan om terug een extra jaar in deel 'A' te mogen.
Da's meer ons ding: de stoet is vlug gedaan, rap een stukske gaan eten en niet urenlang wachten op de vorming. Bovendien zie je nog een deel van de collega's passeren.
Dus zal 2020 voor ons een verademing zijn! Want na deel 'C', komt... deel 'A'.

Ja, er zit al een idee van een thema 'in ons hoofd', maar wie weet kan dat nog veranderen?
Het zou niet het eerste jaar zijn dat er een 'Droeve Apostel' opstaat en middenin de vergadering zegt 'wa peisde van dees'?
Onze 'mindset' is voor eind september of begin oktober, we hebben nog even tijd."Olivier:
"Activiteiten?
Op 15 juni hielden we ons brochettefestijn en op 18 augustus stonden we met een drankstandje op de rommelmarkt in de Zijpstraat te Hofstade.
Een gezellige 'teambuilding', het voelde niet eens aan als werken...
Op winteruurwisselingszondag 27 oktober houden we onze jaarlijkse ontbijt aan huis-actie.
En in januari kun je spaghetti eten.

Onze visie blijft behouden: met beperkte middelen, een maximum aan resultaat én vooral nog méér plezier eruit halen. Een da's al zo sinds... 1999.

Groeten van De Droeve Apostelen!"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV De Droeve Apostelen

Foto's: ©Carnavalaalstkoentje, ©Bjorn Van Ryckeghem & ©Cris De Wolf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten