Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 26 mei 2020

*SOAP* Terugblik / Vooruitblik 2020-2021/2022 - Aflevering 11: AKV Om En Vedrom


TERUGBLIK / VOORUITBLIK

In deze elfde aflevering van het zevende seizoen 'Terugblik / Vooruitblik', blijft het concept hetzelfde!

Een vlot gesprekje met een groep over het wel en wee van het vorige carnavalsjaar en een vooruitblik naar de volgende editie...

Twee eenvoudige vragen:

1) Hoe kijk je terug op 2020?
2) Welke weg stippel je uit richting 2021/2022?

Stoetclipje:'t Klinkt as meziek in d'oeiren'

Interview met Toon!


Toon (woordvoerder):
"De voorbereiding van carnaval 2020 verliep goed en zonder (grote) problemen.
Na enkele geslaagde events (wafelverkoop, eetfestijn en Bar Royal), konden we onze focus verleggen naar vastelauved zélf.

Het ontwerp en de 'making off' van ons kostuum, de wagen en de 'act' van de stoet... We zijn een groep die heel goed samenhangt en waar er nooit woorden vallen.
Dan is het voor iedereen een plezier om te gaan werken aan het kostuum of aan de wagen!
De laatste weken voor carnaval hadden we allemaal wat schrik gekregen door de weersvoorspellingen en het feit dat andere stoeten/evenementen werden afgelast..."Toon:
"Op carnavalszondag zelf viel het al bij al nog mee, alhoewel...
De armen van één van onze poppen braken af, maar voor de rest waren er eigenlijk geen problemen door de storm.
We waren natuurlijk vooral opgelucht dat we alsnog aan onze stoet mochten beginnen.
Hoe verder op het parcours, hoe meer de wind ging liggen en zo hebben we onze stoet nog perfect kunnen uitdoen. Méér, we hebben ons volledig 'gesmeten'!"Toon:
"Op voorhand hoopten we op een goede uitslag, omdat we zelf vonden dat ons niveau toch gestegen was.
We gingen dan wel van 'deel C' naar 'deel A', dus hoopten we in eerste instantie om niet al te veel plaatsen te zakken. Maar onze uitslag bleek véél beter, we behaalden 14e plaats!

Onze beste score ooit en dat in het begin van de stoet? Dat hadden we nooit verwacht!
Iedereen was supertrots en dat was voor ons dé bevestiging dat we goed bezig zijn.
Onze ambities blijven groeien en we proberen elk jaar beter te doen!
Die fantastische uitslag werd natuurlijk gevierd met een pintje extra.
Verder beleefden we fantastische carnavalsnachten. We zijn een jeugdige groep vol vrienden, bij ons wordt geen ambras gemaakt, enkel feest gevierd!!
De sfeer is top en aan onze pompier beleven we fantastische momenten. We hangen samen het varken uit op het Vredeplein!"
😉


2021

Toon:
"2021 zal er voor iedereen anders uitzien en het zal sowieso een moeilijker jaar worden (inkomsten die wegvallen).
Ook bij ons zijn er al enkele events uitgesteld of afgelast dit jaar. Onze wafelverkoop zal pas later plaatsvinden, onze buitenstoeten werden afgelast en Bar Royal kan deze zomer ook niet doorgaan.
Dat zijn al heel wat inkomsten die wegvallen.
Daarom wilden we met iets nieuw en origineel komen, dat we toch kunnen laten doorgaan met de nodige veiligheidsmaatregelen..."APEROILSJT


Toon:
"Zo kwamen we op 'Aperoilsjt', een reeks pakketten met apero- en streekproducten!
Deze zijn voornamelijk samengesteld met producten van lokale handelaars.
Zij kunnen in deze tijden wat reclame en een duwtje in de rug gebruiken..."Toon:
"Op vaderdag zullen de eerste pakketten geleverd worden, die kun je bestellen via www.aperoilsjt.be.

Eveneens bereikbaar via de bijhorende Facebookpagina.
Maar hou zeker, ook na vaderdag, onze pagina nog in de gaten. Tijdens de zomer zullen er nieuwe pakketten te verkrijgen zijn!
Verder hopen we dat deze crisis snel voorbij is en ook dat we volgend jaar carnaval kunnen vieren. Wij zullen er in ieder geval weer het beste van maken...

Carnavaleske groeten van AKV Om En Vedrom"Reportage: ©Carnavalaalstkoentje i.s.m. AKV Om En Vedrom

Foto's: ©Cris De Wolf, ©Bjorn Van Ryckeghem, ©Patrick De Boeck, ©Niky De Wever & ©Carnavalaalstkoentje

Om En Vedrom 2020 via 'Blog 2': KLIK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten