Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

woensdag 23 januari 2019

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV De Zoipers: 'Stoet gedoon, tes toid vèr op de pompiers te stoon'


'Stoet gedoon, tes toid vèr op de pompiers te stoon'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als eenendertigste in een (lange) rij, AKV De Zoipers!


Sven (voorzitter):
"We zoeken steeds een typisch, Oilsjters thema. Iets waarin we ons kunnen vinden en waarmee we liefst ook herkenbaar is voor een groter publiek!
Vandaar ons verhaal voor dit jaar... Gebaseerd op de jeugd. Vroeger was er niks anders dan de cafés, maar sinds een lange periode al, kwamen de carnavalspompiers erbij.
 

Een zot idee om uit te werken, want zelfs die pompiers hebben een heuse geschiedenis en worden goed gesoigneerd.
Meer zelfs, groepen willen ermee op één van de twee vaste feestpleinen staan: de Grote Markt of het Vredeplein. Er bestaat zelfs een wachtlijst!
Die 'reserves' zijn voorlopig énkel op dinsdag welkom op het derde feestplein, het Statieplein, gedurende de tijd van de Voil Jeanettenstoet..."Sven:
"Geen grote poppen, maar wel 'levende pompiers', ze hebben een gezicht en 'lachen' je toe.
Verder op de wagen ook het oude stadhuis op de Markt en het monument van het Vredeplein.
We doen veel zelf en krijgen hulp om de grote stukken te snijden.
Kleine isomozaken sculpturen we handmatig, net als onze foamhoeden.
Kostuums schieten goed op en net als de jongste jaren, willen we gedetailleerd afgewerkt buiten komen.
Liefst 32 gekostumeerde leden in de stoet: op en voor de wagen, en een technisch team, net als onmisbare begeleiders."Sven:
"Iedereen is 'van tel' in een carnavalsgroep en de sfeer is het allerbelangrijkste.
Omdat we in de B lopen, voorzien we wat licht, net als een vurig vredessymbool en wat mechanieken.
Alles zelf bedacht en vooraf getest.
Een plaats nastreven? We zien wel. Vorig jaar stegen we vanuit de A, dus liefst willen we als doel minstens even goed doen.
Langzaam groeien is op elk vlak beter dan grote sprongen maken, dat hebben we geleerd... We zitten juist daarom al aan onze 28e stoet.

Met de groeten van AKV De Zoipers..."


GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep De Zoipers als AKV

We maakten ook over deze groep een mooi overzicht: KLIK

2018


2017


2016


2015


2014


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Bjorn Van Ryckeghem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten