Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

dinsdag 9 april 2024

Arendcarnaval 2024 - Arendse Carnavalsstoet werd één groot volksfeest!

40e Orendprinsj Nico: 'Goot er iet boeven 'n Orend?!'

Carnavalsstoet als hoogtepunt van geslaagde editie Arendcarnaval!

Mooi weer zorgt voor dorstige kelen en véél bezoekers!

Op 5, 6 & 7 april genoot de Arendwijk van haar volkse carnaval!

Op vrijdag en zaterdag was Horebekeveld de 'place to be' met Orendse- en andere Prinsjen, ambiancegroepen en DJ's, die de tent deden 'ontploffen'.
Verder koos men op zaterdag een Arendse jeugdprins en - prinses, was er kinderanimatie en als hoogtepunt trok op zondagnamiddag de 41e Orendse Carnavalsstoet door de straten.

Niet voor het eerst hadden de weergoden een droge beloning in petto!
Tijdens de stoet kwamen de eerste verdwaalde regendruppels pas hélemaal op het einde langs.

Criticasters op dit carnaval zullen er altijd zijn, maar voor wie 'n Orend genegen is, was dit ongetwijfeld een 'topeditie'!
We blikken uitgebreid terug op de stoet ...In totaal namen 9 AKV's deel, aangevuld met gastgroepen uit Wetteren, Opwijk en Zottegem.
Ook de lokale groep De Zakkeschoiters was present, net als heel wat Orendse Prinsjen én de Aalsterse Prins Vincent ...

Een lenteachtige zondagmiddag zorgde voor een resem (spontane) buurtfeestjes en goedgevulde 'kaffeikes'.
De tent sloot men zondagavond héél laat af, met de belofte dat men 'zeker voesj' zal doen!


Een welverdiende pluim op de hoed van de organisatoren die, vaak in moeilijke omstandigheden (locatie kiezink last minute moeten verzetten bv.), toch steeds 'hun gelijk' halen en van Arendcarnaval zowaar opnieuw een geslaagd volksfeest maakten!

Sfeerfilmpje Arendse Carnavalsstoet:Foto's Arendse Carnavalsstoet:

1. Scoutstrommelkorps 'Met Vel en Gamel'


2. Orendprinsj Nico


3. AKV De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet (groep van de Arendprins)


4. 'De Prinsjen van 'n Orend'


5. Het Arendbestuur


6. Prins Vincent (Prins Carnaval Aalst)


7. AKV 'n Oeverschot


8. WCV De Foifbiesjten (Wetteren)


9. ZKV Losj (Zottegem)


10. AKV Liejp


11. OKV Gesjikt (Opwijk)


12. AKV A'join


13. ZKV De Stuikers (Zottegem)


14. WCV De Fretters (Wetteren)


15. AKV De Zoipers


16. KV Bepikt En Bestolen (Temse)


17. OKV De Zakkeschoiters (Orendse Groep)


18. AKV 't Es Na Of Noeit


19. AKV Zwisj


20. AKV De Zjieverleppen


21. AKV Pertotal


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©Team Carnavalaalstkoentje (stoet), ©DRA (kostuumvoorstelling) & ©Philip Colombie (foto zaterdag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten