Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // De carnavalsstoet was van uitmuntend hoog niveau! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel'! // Aalst Carnaval 2024 was een plezante, vrij rustige editie! // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Stoetfilms vanaf 2010! // Nico Poppe Leo is de 40e Arendprins! // Peter Van Keer stelde zich voor als Kandidaat-Prins Aalst 2025! // Ook het andere carnavalsnieuws zijn we niét vergeten! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

maandag 17 december 2018

Aalst Carnaval 2019 - Stoetthema AKV Afgebesteld: 'Afgebesteld Zoekt 'N Nieve Blommen(f)(t)ei(f)'


'Afgebesteld zoekt 'n nieve blommen(f)(t)ei(f)'

Stoetthema's, ook die reeks krijgt zijn jaarlijkse update met 'editie 2019'!

• Wat stellen de groepen voor in de 91e stoet?
• Waarom kozen ze het thema?
• Wat houdt het in?
• Een blik 'achter de schermen'...


Als veertiende in een (lange) rij, AKV Afgebesteld!


Johan (woordvoerder):
"Ons thema anno 2019...
Een nieuwe bloemen(f)(t)ee(f)!
De burgemeester? ne maan! De voorzitter van het Feestomité? ne maan! De Prins? ne maan!
De vrouwen vallen weer uit de boot... Terwijl Aalst veel sterke vraa'n telt.
Wordt het eens geen tijd om de vergane glorie van de bloemenfee terug te halen? Weliswaar in een ander kleedje en onder een nieuwe naam?
Afgebesteld stelt jullie met de nodige Aalsterse spot, de Bloementeef anno 2019 voor!"



Johan:
"Het is ondertussen al 40 jaar geleden dat er in Aalst nog eens een bloemenfee werd verkozen. Nog zo’n traditie die verloren is gegaan... En, een traditie waar de jongere generatie carnavalisten weinig of niets over weet. Daar willen wij verandering in brengen, of toch op zijn minst proberen.
Dit ging vroeger door, door middel van een verkiezing. Wij hebben geen speciale verkiezing gehouden daarvoor. We verkozen onze bloemenfee op basis van de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Het was voor ons dan ook spannend afwachten tot er een coalitie was. We kunnen eigenlijk zeggen dat onze burgemeester zijn eigen bloemenfee heeft gekozen. Hopelijk is hij er blij mee. Wie het juist is? Iemand die net uit het schepencollege viel: Ann Van den Steen! Omdat Ann bewezen heeft dat ze een groot hart heeft voor de Aalstenaars.
En dat ze gekweekt is uit Aalsterse grond..."


Foto-CD ROM DAK, Bloemenfee 1962-1965


Johan:
"Na de zoektocht naar een nieuwe standplaats om te bouwen zijn we eindelijk vertrokken.
Budgettair grijpt dit een grote hap uit een “klein” budget. Een verhaal dat al meermaals ter sprake is gekomen (niet alleen dit jaar), maar iets dat blijft aanslepen.

Als derdejaarsgroep, de eerste maal in de C, zijn er “gezonde” ambities. We spreken niet van een top 20 plaats of hoger. Gewoon de lijn verder trekken zou al mooi zijn: weer enkele plaatsjes naar voor schuiven? Als dat kan, graag!
Dit jaar is de nadruk nog meer gelegd op het kostuum, omdat dit toch het belangrijkste is als kleine groep (samen met humor). Het proefkostuum ziet er in ieder geval al veelbelovend uit. Het gaat een kostuum zijn dat ze misschien niet direct verwachten van Afgebesteld...

Laat 'ons droi daugen' maar komen, dat we er een spetterende carnaval kunnen van maken. “De kezze op de toort” zoals ze zeggen. Want eigenlijk is zondag 3 maart de 'bekroning' van al die uren, weken en maanden van werk die eraan vooraf gingen!"


Foto-CD ROM DAK, Bloemenfee 1968


Johan:
"We stellen dan ook met trots onze nieuwe (échte) Nominetten voor! Een luxeblad van 5 stuks aan €15 (met alle kleuren op).
Een losse set verkopen we aan €10 (4 kleuren)! Interesse?
afgebesteld@hotmail.com
Terecht mogen we ze geslaagd vinden...
Een collectors item voor de verzamelaars!"



STOETLIEDJE

In de clip van ons stoetliedje, vind je ook een 'promotiefilmpje'!

Daarin wat meer info over de historie van de bloemenfee en nog enkele foto’s van bloemenfeeën...



GESCHIEDENIS

Het verhaal van kleine groep Afgebesteld als AKV

We maakten ook over deze jonge groep een mooi overzicht...

2018


2017


Foto's: ©Carnavalaalstkoentje & ©Patrick De Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten