Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Eirg, Bedesterd, De Schoitkitten en Pladasj wonnen élk in hun categorie! // De blog staat vol sfeerverslagjes: vanaf de 'Voorbereiding' en ons bezoek bij ALLE 71 de AKV's tot en met de Popverbranding en het 'Slotartikel', maar ook alles wat erna kwam van 'Prijsuitreikingen' // Volg ook ons YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes, maar ook de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! // Op 5, 6 & 7 april genoot de Orendwoik van hun 41e Arendcarnaval, onder leiding van Prins Nico! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie zonder stoppende AKV's, is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! // Steve van Carnavalskantine Halle 13 neemt afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval: aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!'

dinsdag 7 februari 2023

Aalst Carnaval 2023 - Gloednieuwe Carnavalspin eert Keizer Kamiel!

Na de mok, is er nu ook de Carnavalspin van Keizer Kamiel

Opbrengst voor het goede doel!

Stad Aalst brengt carnavalspin uit met de beeltenis van Keizer Kamiel Sergant.

Pin Keizer Kamiel


Na de eerdere onthulling van de mok,  wordt nu ook de pin van onze Keizer in de nieuwe huisstijl gelanceerd.

Er werd bewust enige tijd gewacht om deze gadgets te laten produceren uit respect voor de familie.
In samenspraak met de dochters van 'Onze Koizer', werd beslist om een deel van de opbrengst van de gloednieuwe pin te schenken aan een goed doel (dat later zal nog bepaald worden).


Sommige carnavalsgroepen brengen via hun stoetthema een mooi eerbetoon aan Keizer Kamiel.
Binnen de stad hebben dienst Marketing & Communicatie en team Toerisme samengewerkt aan de realisatie van de nieuwe gadgets, op basis van de 'Nieuwe Huisstijl', gecreëerd door Bram De Baere.


De mok (€7) en pin (€2,5) met beeltenis van Koizer Kamiel zijn te koop in het toeristisch Infokantoor op de Hopmarkt in Aalst. Het is de opbrengst van de pin die dient voor 'een goed doel'.
Veerle, Hilde en Mia Sergant:
"Op deze manier onze vader herinneren en symbolisch levend houden is ook wat hij zou gewild hebben.
Het is een mooi eerbetoon en we bedanken de stad om er zo integer mee om te gaan.

De Oilsjteneers zullen Koizer Kamiel nooit vergeten en de carnavalisten vragen dan ook massaal naar een voorwerp met zijn beeltenis.
In het kader van de filosofie die onze pa uitdraagt, wordt de netto-opbrengst van de pins geschonken aan een goed doel."


De eerste dagen van de verkoop gingen er al vele exemplaren over de toonbank.
Het aantal te verkopen pins bedraagt 4000 exemplaren.


Mok Keizer Kamiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten