Welkom bij Carnavalaalstkoentje: uw dagelijkse portie Oilsjt Carnaval!! // Peter Van Keer, Seppe Baeten, Johan 'Droeven Badmoesj' Pessemier & Karel 'Sjalen' Van de Winkel, stelden zich voor als kandidaten-Prins 2025! Zo zijn er 4 gegadigden om de 71e Aalsterse Prins Carnaval te worden! De Prinsverkiezing vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2024! Daar treed men 'bij toeval' op van oud naar jong: Johan, Peter, Karel & Seppe! // De hertrekking voor de 95e stoet is een feit! In de (voorlopige) versie is 't Es Noig de stoetopener en mogen De Snotneizen afsluiten! Wadesdavoriet gaat naar de Middelgrote Groepen! // Dit voorjaar bezochten we opnieuw de Carnavalsacademie. Zowel 'foamhoed maken' als 'isomo sculpturen'! De creatieve foamontwerpers (Marion Hoop Design, Foamcreations en Creafoam) doen gezamenlijke oproep aan de carnavalsgroepen 'te lande': "Nog geen foamontwerp besteld? Wacht niet te lang!" // Steve van Carnavalskantine Halle 13 nam afscheid van de job na 9 bijzondere jaren! // Ook afscheid, maar dan van (carnavals)café 't Ajuintje: Bart & Nicole gaan op pensioen! // Na een prachtig Arendcarnaval met Nico 'Poppe' Leo als 40e Prins, stelt Kim zich voor als Kandidoot-Orendprinsj 2025! // Aalst Carnaval 2024 was een legendarische editie vol hoogtepunten! Op de blog (of 'Blog 2') kun je urenlang terugbladeren! // Volg ook het YouTube-kanaal 'Koentje75', met daarop veel nieuwe stoetclipjes & de Vollédige Stoetfilms vanaf 2010! // Fan van de blog(s) & mediapartner AjoinPedia? Check dan zéker ook onze sociale media! Met reeksen als 'De 94e stoet in beeld' & (na de zomer) 'Groepen in de Kijker' bij ons & 'Kendje Teis Eireken Nog?' & 'Da woren toiden ...' bij AjoinPedia! // 'Weir leven mé giejl ons ❤️ vér Oilsjt Carnaval': aftellen naar de 95e editie op 2, 3 & 4 maart 2025!

maandag 18 maart 2024

Aalst Carnaval 2024 - Den Oitgeranzjeirde Jury deelde haar prijzen uit! / Stad Aalst beloonde 'Meest Duurzame Carnavalsgroepen'

AKV Eirg: zowél winnaars bij de officiële-, als bij Den Oitgeranzjeirde Jury!

Prijsuitreiking Oitgeranzjeirde Jury

Vrijdagavond 15 maart 2024 organiseerde Den Oitgeranzjeirde Jury (na carnaval 2010 ontstaan na een afscheuring met de officiële jury) voor de 12e maal een prijsuitreiking voor de eerste 3 laureaten in élke categorie van de carnavalsstoet.
Onder de noemer 'De Groite PolarBlocks Prois' werd het een onvergetelijk momentum!

Zoals élk jaar geeft deze jury reeds op de zondagavond van carnaval, luttele uren nadat de laatste groep de Grote Markt verlaten heeft, haar uitslag door en omzeggens altijd is ze 'er boenk op' en dus een uitstekende graadmeter voor de carnavalisten.

Sfeer- en carnavalscafé De Kat op het Vredeplein bleek de ideale place to be!

Naast Sören Delclef, was ook Patrick De Boeck ter plaatse voor sfeerbeelden ...
De prijsuitreiking is bedoeld voor de eerste 3 laureaten in élke categorie van de carnavalstoet.
Liefst 10 groepen behaalden een mooie prijs, want bij de Kleine Groepen werden 2 groepen bekroond met de 3e plaats ...


Kleine Groepen

3. Tes Ter Oever


3. Bjein Swanjee


2. De Schoitkitten


1. De Melkmoilen


Middelgrote Groepen

3. De Loizemaanen


2. De Zwiejtzoel'n


1. Bedesterd


Grote Groepen

3. Possensje


2. Lotjonslos


1. Eirg


Duurzaamheidswedstrijd stad Aalst

Ook de zogenaamde 'Duurzaamheidsprijs van de Stad Aalst' werd diezelfde avond overhandigd door Schepen Katrien Beulens.
De 3 meest duurzame praalwagens/AKV's werden gekozen uit de 9 ingezonden dossiers/deelnemende groepen.


Groepen moeten daarbij bewijzen hoe ze in de praktijk omgaan met 'duurzaamheid'.

Dat kan door duurzame materialen te gebruiken of milieuvriendelijker te werken en/of energie te besparen (waterverf, batterijen gebruiken, elektrische trekkers, energiezuinige verlichting,...).

Eveneens door het verkopen van poppen, koppen of (onder)delen van de wagen(s), ontlenen van kostuums aan andere groepen, structuren creëren die 'hol' zijn en minder piepschuim nodig hebben, een propere werkplek hebben waar het afval zeer goed wordt gesorteerd en de materialen correct en net worden opgeborgen en gebruikt ...

De drie winnende groepen krijgen een 'geldprijs in de vorm van een waardebon', waarmee ze ook volgend jaar aan de slag kunnen op dit vlak.


3. Lotjonslos (350 euro)


2. De Loizemaanen (500 euro)


1. Dest Goe Schief (650 euro)


Sfeerfoto's van een plezante avond ...


Reportage: ©Team Carnavalaalstkoentje i.s.m. ©AjoinPedia
Foto's: ©AjoinPedia & ©Patrick de Boeck

Geen opmerkingen:

Een reactie posten